Video: Viiniköynnökset kasvavat näköetäisyydellä New Yorkin pilvenpiirtäjistä – pulloja myyntiin ensi vuonna

Kaupunkiviljelijä halusi yhdistää viininviljelyn elämään suurkaupungissa. Viiniasiantuntija pitää yritystä mahdollisena.

Ulkomaat
Uutisvideot: Viininviljelyä New Yorkissa
Uutisvideot: Viininviljelyä New Yorkissa

New Yorkissa on perustettu kaupungin ensimmäinen kaupallinen viinitarha. Viiniköynnökset kasvavat Brooklynin kaupunginosassa näköetäisyydellä Manhattanin pilvenpiirtäjistä.

– Ajatus lähti siitä, että halusin asua Brooklynissa. Opiskelin viininviljelyä ja ajattelin, että voisin soveltaa taitojani kaupunkiviljelyyn, viinitarhan perustaja Devin Shomaker kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Rooftop Reds -viinitarhassa brooklynilaisen talon katolla kasvaa Cabernet-, Merlot- ja Malbec-rypäleitä. Ensimmäiset 30 laatikkoa viiniä olisi tarkoitus saada myyntiin ensi vuonna.

Köynnökset kasvavat keinotekoisessa maaperässä

Köynnökset kasvavat laatikoissa, jotka on täytetty niitä varten valmistetulla maa-aineksella. Sen joukkoon on sekoitettu muun muassa jauhettua kierrätyslasia. Shomakerin mukaan on etu, että kasvuolosuhteita voi hallita itse.

Viiniasiantuntija Tali Dalbaha ei täysin tyrmää kaupunkiviinitarhaa.

– On haitta, etteivät rypäleet kasva luonnossa oikeassa ympäristössään, mutta se on mahdollista. Niitä voi kasvattaa ja niistä voi tehdä viiniä, Dalbaha sanoi AFP:lle.

Satoa odotellessa viinitarha järjestää tapahtumia ja myy muualla osavaltiossa kasvatettuja viinejä.

Lähteet: AFP