Ylen 20.30 tv-uutislähetys katsottavissa ulkomailla tallenteena myös olympialaisten ajan

Areenassa julkaistaan päivittäin jälkikäteen tallenne kello 20.30:n uutisista. Tallenteesta on poistettu kuva niistä kohdista, joita ei voida näyttää Suomen ulkopuolella olympialaisista johtuvista tekijänoikeussyistä.

Kotimaa
Serbian naisten koripallojoukkue poseeraamassa Rio2016 -kyltillä Olympiakylässä 2. elokuuta.
Serbian naisten koripallojoukkue poseeraamassa Rio2016 -kyltillä olympiakylässä 2. elokuuta.Sergei Ilnitsky / EPA

Ylen television pääuutislähetys kello 20.30 näkyy tallenteena ulkomaille myös Rion olympialaisten ajan Yle Areenassa. Tiistaina uutisoitiin, että Ylen aamu-tv:n ja tv-uutisten lähetyksiä ei voi katsella Rion kisojen ajan verkossa Suomen ulkopuolella tekijänoikeussyistä.

Yle on kuitenkin päättänyt, että jokaisena kisapäivänä kello 20.30:n tv-uutislähetys siirretään jälkikäteen tallenteena Areenaan siten, että lähetyksestä poistetaan kuvat niistä kohdista, joissa olympialaisten tekijänoikeusrajoitukset estävät tv-kuvan näyttämisen. Näin uutislähetys on nähtävissä jälkikäteen myös ulkomailla.

Myös koko pääuutislähetys tallentuu edelleen Areenaan, mutta sen näkyminen on kisojen ajan rajattu vain Suomeen.

Vastaavalla tavalla menetellään kisojen ajan Ylen aamu-tv:n kello 7:n ja 9:n uutislähetysten kanssa, jotta ne ovat myös katsottavissa Suomen rajojen ulkopuolelta.

Aiemmin kerrottu maarajaus on voimassa muissa tv-uutisten ja aamu-tv:n lähetyksissä verkossa olympialaisten ajan. Radiolähetyksissä maarajausta ei ole.

Tv-uutiset ja aamu-tv näkyvät Yle Areenassa jälleen normaalisti ulkomailla 24. elokuuta jälkeen.

Täydennetty 4.8. klo 17.30: myös aamu-tv:n kello 7:n ja 9:n uutislähetysten tallenne siirretään Areenaan ulkomailla katsottavissa olevassa muodossa.