1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Valion Tampereen meijerin sulkeminen varmistui – tuotantoa Jyväskylään ja Joensuuhun

Työt Tampereella loppuvat 48 ihmiseltä. Irtisanottavien lopullinen määrä selviää vasta lähiviikkojen aikana, sillä useille henkilöille tullaan tarjoamaan työtehtäviä muista Valion toimipisteistä.

Kuva: Antti Eintola / Yle

Valion Tampereen meijerissä kesäkuun alkupuolella alkaneet yhteistoimintaneuvottelut päättyivät keskiviikkona. Yt-neuvottelut eivät tuoneet muutosta Valion aikeisiin: yhtiö lopettaa Tampereen meijerin tuotannollisen toiminnan syyskuun loppuun mennessä.

Neuvottelujen piirissä oli 52 tuotannon ja sen tukitoimintojen työntekijää ja toimihenkilöä. Meijerin sulkemisen vuoksi työtehtävät Valion Tampereen toimipisteessä päättyvät 48 henkilöltä.

Yhtiön tiedotteen mukaan useille henkilöille tullaan tarjoamaan työtehtäviä muista Valion toimipisteistä, joten irtisanottavien lopullinen määrä selviää vasta lähiviikkojen aikana.

Tuotanto siirtyy Jyväskylään ja Joensuuhun

Tampereella on pakattu vientiin meneviä erikoismaitoja, joiden valmistus ja pakkaaminen siirretään Valion Jyväskylän meijeriin.

Tampereen meijerin erikoisuus on ollut Valion perinteinen Kotijuusto. Kotijuuston valmistus jatkuu Valion Joensuun juustolassa, jossa on tarvittavat tilat siirrolle ja juuston valmistuksen osaamista.

Valion terminaalitoiminta jatkuu toistaiseksi normaalisti Tampereella sekä Nekalassa että Lakalaivassa. Meijerin kiinteistössä jatkavat toimintaansa Osuuskunta Länsi-Maito ja osuuskunnan tuottajamyymälä. Osuuskunnan palvelut maitotilayrittäjille säilyvät niin ikään ennallaan.