Verkkoyhtiö Nokia säästökuurille

Nokia julkisti toisen vuosineljänneksen tuloksen. Tulos oli pettymys markkinoille.

talous
Nokian logo.
Stefan Puchner / EPA

Verkkoyhtiö Nokian raportoitu (IFRS) liikevaihto vuoden 2016 toisella vuosineljänneksellä oli 5,6 miljardia euroa, kun se vuosi sitten vastaavalla ajanjaksolla oli 2,9 miljardia euroa. Liikevaihdon kasvu liittyy ensisijaisesti Alcatel-Lucent-kauppaan.

Nokian verkkoliiketoiminnan sekä Nokia Technologies -segmentin liikevaihto laski 11 prosenttia vuoden 2016 toisella neljänneksellä vuoden 2015 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Liikevoitto (ei-IFRS) laski 332 miljoonaan euroon, mikä on 49 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden vertailukaudella.

Nokia nosti vuotuista kustannussäästötavoitettaan ja tavoittelee nyt 1,2 miljardin euron vuotuisia kokonaiskustannussäästöjä vuoden 2018 aikana.

Nokian toimitusjohtajan Rajeev Surin mukaan tulos vastasi pitkälti odotuksia, mutta kertaeristä putsattu liikevaihto huolestuttaa.

– Huolenamme on edelleen liikevaihtomme lasku, joka heijastaa markkinaympäristön haastavuutta. Vaikkemme usko markkinaympäristön kohentuvan lähitulevaisuudessa, uskomme olevamme hyvässä asemassa ottaen huomioon tuotevalikoimamme laajuuden, keskittymisen kurinalaiseen toimintamalliimme, myyntityömme vahvistamisen ja 4G-tekniikasta 5G-tekniikkaan siirtymisen synnyttämät mahdollisuudet, Suri sanoo toimitusjohtajan katsauksessa.

Nokia arvioi verkkoliiketoiminnan liikevaihdon ja liikevoittoprosentin paranevan hieman kolmannella neljänneksellä ja paranevan merkittävästi viimeisellä neljänneksellä.