Iran teloitti 20 sunnimuslimia terroristeina

Teloitetut olivat viranomaisten mukaan tappaneet naisia, lapsia ja uskonoppineita kurdialueilla. Viime vuonna Iran teloitti lähes tuhat ihmistä.

Ulkomaat

Iran on teloittanut 20 vankia terroristeina. Valtiollisen median mukaan sunnalaiset vangit olivat tehneet murhia ja vaarantaneet kansallista turvallisuutta, uutistoimisto AFP kertoo.

Vangit teloitettiin syyttäjänviranomaisen mukaan torstaina hirttämällä. Teloitetut olivat syyttäjän mukaan sunnijihadisteja, jotka olivat tappaneet naisia, lapsia ja sunnalaisia uskonoppineita Iranin kurdialueilla.

Iranin turvallisuusviranomaiset kertoivat keskiviikkona 24 aseellisesta hyökkäyksestä, joita oli tehty Iranin länsiosissa vuosina 2009-2011. Iskuihin oli osallistunut noin sata ihmistä, joista osa oli surmattu taisteluissa ja osa tuomittu kuolemaan tai vankeuteen.

Tänä vuonna Iranissa oli teloitettu heinäkuun loppuun mennessä jo 259 ihmistä, maan ihmisoikeustilannetta seuraava järjestö kertoo (siirryt toiseen palveluun). Viime vuonna Iran teloitti YK:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) lähes tuhat ihmistä, mikä on suurin määrä sitten vuoden 1989.

Iran on shiaenemmistöinen maa, jossa uskonoppineet pitävät korkeinta valtaa.

Lähteet: AFP