Tallinnan vetovoima ei ole sammunut – matkustajamäärissä ennätyslukemat

Helsingin Satama teki heinäkuussa uuden ennätyksen matkustajamäärissä. Yli puolet matkustajista on suomalaisia, mutta mukana on iso liuta muitakin kansallisuuksia.

Kotimaa
Silja Symphony
Tallink Silja

Helsingin Satama ylsi heinäkuussa kaikkien aikojen ennätykseen matkustajamäärissä. Yli 1,5 miljoonaa matkustajaa käytti Helsingin Sataman terminaaleja.

Heinäkuu on tyypillisesti vilkkain kuukausi matkustajaliikenteessä, mutta tänä vuonna kasvua oli vielä neljä prosenttia viime vuoden heinäkuuhun verrattuna.

Helsingin Sataman toimitusjohtajan Kimmo Mäen mukaan erityisesti Tallinnan liikenne on vetänyt hyvin.

– Kansainvälisten matkustajien osuus on kasvanut koko ajan linjaliikenteessä. Ihan Aasiasta lähtien käy matkustajia tutustumassa Suomeen ja Viroon. Toki yli puolet matkustajista on edelleen suomalaisia, mutta mukana on myös ruotsalaisia, virolaisia ja iso liuta muitakin kansallisuuksia.

Matkustajamäärä on kasvanut tasaisesti jo alkuvuodesta 2016 lähtien. Tammi-heinäkuussa matkustajia oli 6,8 miljoonaa, mikä on 3,5 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuona 2015.

– Mielenkiintoiset lomailukohteet vetävät, ja varustamot ovat kehittäneet yhteyksiään sekä laivojaan. Se houkuttelee matkustamaan. Myös työmatkailu ja naapurimaissa asuvien sukulaisten tapaaminen on lisännyt matkustajamääriä, Mäki sanoo.

Mäki lupaa, että Länsisatamaan rakenteilla oleva kakkosterminaali valmistuu vuoden 2017 kesälomakauden alkua. Uusi terminaali helpottaa nimenomaan Tallinnaan suntautuvan matkailun painetta.

– Silloin saadaan lisää kapasiteettia sekä mukavuutta ja toimivuutta matkustamiseen niin henkilö- kuin autoliikenteenkin kannalta.

Myös elokuun alku on vilkasta aikaa Helsingin Sataman matkustajaliikenteessä, kun kaikkiaan 12 risteilyalusta saapuu kaupunkiin. Niiden joukossa on muun muassa kesän suurin risteilijä, 330 metrin pituinen Regal Princess. Alus saapuu perjantaina 5.8. kello seitsemän aikaan Länsisatamaan.