Mistä näitä tulee? – Itäautojen huutokauppa saa jatkoa Lapissa

Tulli järjestää uuden itäautojen huutokaupan Lapissa. Tällä kertaa Raja-Joosepin tullin toimipaikassa. Edellisestä huutokaupasta Sallassa tuli mediatapahtuma.

liikenne
Raja-Joosepin itäautojen huutokauppa, Volga
Tornion Tulli

Suuren valtakunnallisen kiinnostuksen herättänyt, Venäjältä tulleiden maahanmuuttajien käyttämien itäautojen huutokauppa Sallassa saa jatkoa syyskuun alussa. Tällä kertaa se järjestetään Raja-Joosepissa, jossa huudettavana on 36 itäautoa.

Tullin ensimmäisestä autohuutokaupasta heinäkuussa Sallassa sukeutui todellinen kesätapahtuma. Paikka vilisi toimittajista ja kuvaajista ja huutokaupasta tehtiin juttuja sekä ennen että jälkeen tapahtuman. Myös autoja saatiin myydyksi.

Venäläisten autojen huutokauppa Sallassa
Sallan kunnantalon pihamaa täyttyi huutokauppayleisöstä heinäkuussa.Jorma Korhonen / Yle

Sallassa huudettiin kaikkiaan 130 itäautoa, joiden hinnat vaihtelivat yhdestä eurosta useampaan sataan euroon. Huutokauppatapahtuma keräsi median suosiollisella avustuksella mittavan yleisön, joista osa oli liikkeellä tosimielellä ja osa suuren julkisuuden houkuttelemana. Monet tulivat paikalle koko perheen voimin.

Raja-Joosepin huutokaupan listalla on itäautoista 21 Ladaa, 6 Volgaa. Lisäksi tullin haaviin on jäänyt 4 Opelia, 2 Daewoota ja jopa yksi Pontiac ja Volvo 240, jonka keulassa tosin komeilee Audin logo.

Raja-Joosepin itäautojen huutokauppa, Volvo vai Audi?
Pientä laittoa vaativa Volvo, tai Audi?Tornion tulli

Huutokauppa järjestetään Raja-Joosepissa lauantaina 3. syyskuuta. Huutokauppailmoitus tulee noin viikkoa ennen tullin sivuille.