1. yle.fi
  2. Uutiset

Europarlamentaarikko: Treffisovellus Tinder rikkoo yksityisyyslakeja, ja komission pitäisi aloittaa tutkinta

Sosialistiryhmään kuuluvan Marc Tarabellan mukaan älypuhelinsovellus saa liian suuret käyttöoikeudet asiakkaiden tietoihin. Hän vaatii tutkintaa myös kahdesta muusta sovelluksesta.

Ulkomaat
Nainen käyttää kännykkää.
Yle

Seuranhakupalvelu Tinderin yksityisyysasetukset rikkovat EU:n lainsäädäntöä, sanoo Euroopan parlamentin sosialistiryhmään kuuluva belgialainen Marc Tarabella. Hän vaatii Euroopan komissiota aloittamaan tutkinnan sovellusta.

– Kun sivustolle kirjautuu, yritys voi tehdä mitä vaan tiedoilla: näyttää, myydä kelle tahansa tai jopa muokata niitä, Tarabella sanoo Facebook-sivustolla julkaistussa lausunnossaan. (siirryt toiseen palveluun)

Tarabellan mukaan on erityisen ongelmallista, että sovellus voi käyttää asiakkaiden tietoja ja kuvia jopa käyttäjätilin poistamisen jälkeen.

Vuonna 2012 julkaistu yhdysvaltalainen Tinder on suosituimpia älypuhelimella toimivia seuranhakusovelluksia. Sen käyttäjät voivat etsiä seuraa toistensa valokuvien perusteella ja viestitellä keskenään.

Tarabella haluaa tutkinnan myös Runkeeper-hölkkäsovelluksesta, joka käyttää hänen mukaansa käyttäjien treenaustietoja ilman lupaa. Lisäksi Tarabellan mielestä komission pitäisi tutkia Happn-sovellusta, koska se jakaa hänen mukaansa käyttäjätietoja kolmansille osapuolille.

Uutissivusto Politico (siirryt toiseen palveluun) kysyi asiasta lausuntoa Tinder-yhtiöltä, mutta se ei vastannut tiedusteluun.

Lue seuraavaksi