Liettualaisvaras piiloutui yöksi tavarataloon: Anasti kymmenientuhansien arvosta puhelimia

Poliisi on selvittänyt kymmenien älypuhelimien varkautta Porissa. Teosta epäilty liettualainen mieskolmikko vei 34 000 euron arvoiset puhelimet porilaisesta tavaratalosta kesäkuussa.

Kotimaa
Poliisin logo.
Petri Lassheikki / Yle

Poliisi tutkii kesäkuun alkupuolella Porissa tapahtunutta erikoista rikosta.

Poliisi otti Tampereella kesäkuun alussa kiinni liettualaisen kolmikon. Miehet liikkuivat brittirekisterissä olevalla henkilöautolla. Poliisi huomasi auton ja päätti tarkkailla sitä.

Auto ajoi Länsi-Tampereelle ja siitä poistui mies metsään. Hetken kuluttua mies palasi takaisin autoon. Poliisi päätti tutkia metsän poliisikoiran kanssa, ja metsästä löytyi kahdesta kätköstä säkkeihin piilotettuna 45 älypuhelinta.

Piiloutui yöksi tavarataloon

Poliisi otti mieskolmikon kiinni ja alkoi selvittää rikosta. Kävi ilmi, että puhelimet oli viety Porin Itäkeskuksen Prismasta. Yksi miehistä oli piiloutunut tavarataloon sen ollessa auki ja tullut piilostaan esiin yöllä.

Yön aikana tekijä oli pakannut reppuunsa puhelimia, ja aamulla liikkeen auettua hän oli tullut piilostaan ja poistunut tavaratalosta. Tekoaan peitelläkseen hän oli hakenut elintarvikeosastolta hieman tavaraa ja maksanut ruokaostokset kassalla.

Erikoista on, että mies oli yöllä liikkuessaan aiheuttanut hälytyksen, mutta vartijat eivät olleet löytäneet tekijää. Poliisi arvioi, että liettualaismies oli onnistunut piiloutumaan niin taitavasti, että tämä ei ollut paljastunut.

Miesten anastaman omaisuuden arvo on noin 34 000 euroa, ja puhelimet saatiin takaisin vahingoittumattomina. Epäillyt ovat edelleen tutkintavankeudessa. Törkeänä varkautena tutkittu tapaus siirtyy syyteharkintaan viikon sisällä.