Kakolan asunnoista on varattu reilu kolmannes – kalleimmat kiinnostavat eniten

Vankimielisairaalan uudet asukkaat ovat lähinnä työmatkalaisia ja putkiremonttievakkoja.

Turun vankila
Kakolan länsisellin käytävää.
Länsisellin asuntojen rakentaminen alkaa lähiaikoina.Dmitri Volgin / Yle

Kakolan länsisellin purkutyöt ovat loppusuoralla, ja kohta päästään rakentamaan asuntoja. Länsisellin ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan ensi vuoden jouluksi. Keskusvankilan rakennusten omistaja ja Kakola Yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Olli Ojala sanoo, että koko entisen keskusvankilan remontti on valmis arviolta vuonna 2020.

– Tähän ykköskerrokseen, missä nyt seisomme, tulee noin 60 neliön huoneisto, Ojala kertoo remontin keskellä.

Kakola-yhtiöt omistaa tällä hetkellä vanhan keskusvankilan rakennukset, ja valtiolle on jätetty tarjous myös lopuista maista ja lääninvankilasta.

– Lähikuukausina saadaan tietää, menikö tarjous läpi.

Nyt rakennettavista asunnoista on varattu reilut 30 prosenttia. Eniten ostajia ovat Ojalan mukaan kiinnostaneet kaikkein hulppeimmat asunnot ylimmässä kerroksessa.

Vankimielisairaala saa uudet asukkaat jo syyskuussa

Kivenheiton päässä sijaitsevaan vankimielisairaalaan on puolestaan tulossa huoneistohotelli, joka valmistuu jo syyskuun alussa.

Rakennuksen omistavat turkulainen ja salolainen rakennusyhtiö yhdessä.

Osa alkuperäisistä seinistä jää näkyviin, ja huoneistojen muoto paljastaa rakennuksen historian.

– Alkuperäinen rakenne on sanellut varsinkin sellisiiven asuntojen muotoja. Siellä on kuitenkin pienistä selleistä tehty isompia, ja hyvin on mielestäni onnistuttu, sanoo hotellia pyörittävän Forenomin aluepäällikkö Max Lindén.

Huoneistohotelliin tulee 37 erikokoista huoneistoa. Asiakkaista pääosa tulee olemaan työmatkalaisia, komennusmiehiä ja esimerkiksi putkiremontin takia evakossa olevia.