Nokian Neulomo aloittaa yt-neuvottelut – samalla palkataan lisää väkeä

Nokian Neulomo aloitti tuotannon entisessä Nanson tehtaassa maanantaina. Torstaina yhtiö kertoi aloittavansa yt-neuvottelut.

kudonta
Nanson tehdas Nokialla
Terri Niemi / Yle

Työt Nokian Neulomolla alkoivat maanantaina. Torstaina Nokian Neulomo kertoi aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut, jotka saattavat päätyä enimmillään 19 henkilön irtisanomiseen.

Samaan aikaan Neulomo etsii lisää ompelijoita. Toimitusjohtaja Vesa Moisio selittää ristiriitaiselta tuntuvaa tilannetta sillä, että työtilanne vaihtelee Neulomon eri osastoilla paljon.

– Värjäys, paino, leikkaamo ja kunnossapito, Moisio luettelee osastoja, joissa nyt pohditaan ja arvioidaan jatkonäkymiä.

Moisio sanoo, että yt-kutsusta ei voinut kertoa vielä maanantaina, koska tehtaan ja tuotannon tilannetta on arvioitu koko alkuviikon ajan. Hän kuitenkin vakuuttaa, että tarkoituksena on, että kaikkien osastojen toiminta jatkuu.

– Ymmärryksemme ja tietomäärämme toiminnasta kasvaa koko ajan. Haluamme tehdä päätökset viimeisen tilannetiedon mukaan.

Moisio uskoo, että yt-neuvotteluista huolimatta Nokian Neulomon henkilöstömäärä kasvaa loppuvuonna. Hän arvioi, että ompelimoon tarvitaan 10-20 ihmistä lisää.

– Merkittävin kasvu tulee ompelimon toiminnan suunnitellusta laajentamisesta. Lisäksi perustettavaan palvelukeskukseen tulee uusia tehtäviä.Tavoitteenamme myös on, että käydään aidot yt-keskustelut, jotta mahdollisimman moni työntekijä voitaisiin sijoittaa uusiin tehtäviin.

Nokian Neulomo sopi Nanson Nokian tehtaan liiketoiminnan ostamisesta heinäkuun alussa.