1. yle.fi
  2. Uutiset

Päivän tärpit: Pohdintaa Flow'n ja Weekend Festivaalin tulevaisuudesta ja Rion olympialaisten avajaiset

Yle Uutisissa kerrotaan tänään, millaisia haasteita kaupunkifestivaali Flow'n ja Weekend Festivalin tulevaisuudessa on. Myös Rion olympialaisten avajaisia vietetään perjantain ja lauantain välisenä yönä. Yle näyttää avajaiset suorana TV2:ssa ja Yle Areenassa.

talous
Musiikkifestivaalit
Yle Uutisissa kerrotaan tänään, millaisia haasteita kaupunkifestivaali Flow'n ja Weekend Festivalin tulevaisuudessa on.Niklas Sandström / Flow Festival

Kaupunkifestivaalit tuulessa

Helsinkiläiset kaupunkifestivaalit Flow ja Weekend kuuluvat elokuuhun yhtä itsestään selvästi kuin koulujen alkaminen. Silti ne järjestetään tänäkin vuonna epävarmuudessa tulevasta. Weekend joutuu neuvottelemaan Kyläsaaren tontista aina vain vuodeksi kerrallaan. Flow lyö syksyllä tiskiin oman Suvilahti-kehityssuunnitelmansa. Yle Uutiset kertoo perjantaina, millaisia visioita festivaaleilla on tulevaisuuden suhteen.

Olympialaisten avajaiset

Olympialaiset alkavat Rio de Janeirossa toden teolla perjantain ja lauantain välisenä yönä. Avajaisseremonia näytetään lauantain vastaisena yönä kello 1.45 alkaen Yle TV2:ssa. Avajaisia voi seurata Yle Areenasta myös tästä linkistä.

Presidentti Reaganin ampumista yrittänyt vapautetaan

Yhdysvaltojen entisen presidentin Ronald Reaganin ampumista yrittänyt mies on määrä vapauttaa. John Hinckley Jr. yritti ampua Reaganin Washingtonin Hilton hotellin ulkopuolella vuonna 1981. Nyt 61-vuotias Hinckley menee asumaan vapautuksensa jälkeen äitinsä luokse. Yle Uutiset kertoo aiheesta perjantaina.

Rakennustarvikkeiden kauppa on piristynyt selvästi

Kerromme tänään myös, että rakennustuotteita valmistavilla yrityksillä menee jo selvästi aiempaa paremmin. Esimerkiksi betoniyritys Parma arvioi, että sen tehtailta lähtee tänä vuonna tuotteita yli 20 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Tehtaiden tuotantokapasiteettia on nostettu ja töitä paiskitaan tavanomaista useammassa vuorossa.

Itämeren suolapulssin vaikutukset vähäiset

Itämeren suolapulssin liikkeet ihmetyttävät tutkijoita. Itämereen virranneen suolan odotettiin parantavan Itämeren syvänteiden tilaa ja vaikuttavan edullisesti muun muassa turskakantojen lisääntymiseen. Suolapulssin vaikutukset ovat kuitenkin jääneet vähäiseksi. Suolapulssin vaikutuksista lisää Yle Uutisissa tänään.

Lue seuraavaksi