1. yle.fi
  2. Uutiset

Pori saa odottaa uusia kuninkuusraveja pitkään

Porissa oli viimeksi kuninkuusravit vuonna 2014. Toiveet uusien kuninkuusravien saamisesta lähivuosina ovat todennäköisesti turhia.

raviurheilu
Hevoset lähtöauton perässä Porin kuninkuusraveissa 2014
Kati Rantala / Yle

Porissa eläteltiin edellisten kuninkuusravien jälkeen vuonna 2014 toiveita uusien ravien saamista kaupunkiin jo lähivuosina. Nyt toiveet on haudattu.

– Kuninkuusravien välillä on melkein 15 vuoden paussi ja sama tahti varmaan jatkuu. Ei niitä ole odotettavissa ihan lähiaikoina, Porin raviradan hallituksen puheenjohtaja Janne Ojanen sanoo.

Suomen Hippos on todennut, että Porilla ei sinänsä ole esteitä hakea kuninkuusraveja lähivuosina, sillä säännöt eivät tätä estä. Hakijoita on kuitenkin paljon ja vuorotteluperiaate käytännössä vaikeuttaa ravien järjestämistä usein samalla paikkakunnalla.

Yleisömäärien osalta Porin kuninkuusravit olivat 2014 menestys, sillä raveissa vieraili 47 000 ihmistä.

Ravirata luottaa tulevaan

Janne Ojasen mukaan Porin raviradan tilanne näyttää tällä hetkellä kohtuullisen hyvältä. Hän uskoo, että rahapeliyhtiöiden eli Veikkauksen, Raha-automaattiyhdistyksen ja ravipeleistä vastaavan Fintoton yhdistyminen vuodenvaihteessa tuottaa etuja myös raviurheilulle.

Raviradan ongelma monen muun radan lailla on, että suuren osan tuloista tuova toto-pelaaminen on vähentynyt. Porin raviradalla toivotaan, että rahapeliuudistus toisi lisätuloja.

Lue seuraavaksi