1. yle.fi
  2. Uutiset

Trumpin vaimo Melania kiistää epäilyt: En rikkonut maahantulosäännöksiä

Slovenialaissyntyinen Melania Trump teki mallintöitä 1990-luvun New Yorkissa, mutta millaisella viisumilla? Epäilyt luvattomasta työskentelystä ovat kiusallisia presidenttiehdokas Donald Trumpille, jonka asialistalla laiton maahanmuutto on korkealla.

USA:n presidentinvaali
Melania Trump.
Melania Trump.AOP

Yhdysvalloissa republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin vaimo Melania on kiistänyt epäilyt, joiden mukaan hän olisi työskennellyt aikoinaan Yhdysvalloissa laittomasti.

– Olen noudattanut tämän maan maahanmuuttoa koskevaa lainsäädäntöä aina. Piste, Trump puolustautui torstai-iltana Twitterissä.

Melania Trumpin menneisyys on puhuttanut jälleen viime päivinä sen jälkeen kun tabloidilehti New York Post julkaisi kuvia, joissa nuori Melania poseeraa alastonkuvissa.

Valokuvaaja Alé de Basseville sanoo ottaneensa kuvat New Yorkissa vuonna 1995. Trump itse on kertonut aloittaneensa mallin työt Yhdysvalloissa vasta vuonna 1996.

Yhdysvaltalainen politiikkaa seuraava Politico-verkkolehti (siirryt toiseen palveluun) taas kysyy, oleskeliko Melania Trump, tuolloin sukunimeltään Knauss, 90-luvulla Yhdysvalloissa sellaisella lyhytkestoisella viisumilla, joka ei olisi sallinut työskentelyä lainkaan.

Melania Trumpin entinen mallitoimisto on vakuuttanut tämän saaneen työviisumin ennen kuin aloitti mallintyöt Yhdysvalloissa. Trump itse on kuitenkin kertonut aiemmin joutuneensa palaamaan aina muutaman kuukauden välein synnyinmaahansa Sloveniaan viisumiaan leimauttamaan. Työviisumilla ei kuitenkaan sellaisia matkoja olisi tarvinnut 1990-luvun lainsäädännön mukaan tehdä, toteaa uutistoimisto AP.

– Maahanmuuttoasiantuntijoiden mukaan on pieni mahdollisuus, että mikä tahansa vuosiakin vanha väärän tiedon antaminen viranomaisille voisi tuoda hänelle (Melania Trumpille) juridisia ongelmia, Politico kirjoittaa.

Syytökset laittomasta työskentelystä voivat olla kiusallisia presidenttiehdokas Donald Trumpille, jolla laiton maahanmuutto on korkealla asialistalla.

Melania Trump usein otsikoissa

Maahantuloa ja työskentelyä koskeva vyyhti on jo ainakin kolmas kerta lyhyen ajan sisällä, kun Melania Trump nousee otsikoihin kielteisessä valossa.

Heinäkuussa hän piti republikaanien puoluekokouksessa puheen, jonka jälkeen häntä syytettiin presidentti Barack Obaman vaimon Michellen plagioinnista.

Viime viikolla taas keskusteltiin siitä, valmistuiko Melania Trump todella Sloveniassa yliopistosta niin kuin oli sittemmin poistetuilla nettisivuillaan kertonut.

Lähteet: AFP, AP

Lue seuraavaksi