Hyppää sisältöön

Jurassic Rock 10 vuotta – "Rock on asenne"

Tänään alkava Jurassic Rock täyttää 10 vuotta. Artistikattauksessa luotetaan kotimaiseen, niin rockiin, räppiin kuin poppiinkin.

Jurassic Rockin juuret ovat Dinosaurockissa, jota järjestettiin jo 1980-luvulla Mikkelin Visulahdessa. Jurassic Rock aloitti Visulahdessa vuonna 2007, josta se siirtyi Kenkäveronniemeen vuonna 2014.

Viime vuonna Jurassic Rock keräsi yhteensä lähes 20 000 kävijää. Festivaalin elinaikana vuosittainen kävijämäärä on pyörinyt 11 000 – 26 000 välillä. Nyt promoottori Jukka Holmstedt ennustaa "hyvää perusvuotta".

– Viime vuonna tuli lauantain kävijäennätys, kun Offspring esiintyi. Isojen nimien jälkeen seuraava vuosi on usein ns. krapulavuosi. Mutta meillä on hyviä kotimaisia luottoartisteja, joita arvostetaan.

Holmstedt ei halua sanoa festivaalin tarkkaa kävijätavoitetta, sillä trendi on nykyään se, että liput ostetaan viime tipassa.

– Sanoisin, että 80 prosenttia lipuista ostetaan kolmen viimeisen päivän aikana. Kun talous on tiukalla, mietitään tarkemmin, mihin rahaa käytetään. Ja lisäksi kytätään säätä sekä odotellaan, mitä kaverit tekevät. 

Promoottori Holmstedt nauraa kritiikille, että rockfestivaalit eivät ole enää rock.

– Jurassic Rock on aina tuonut ohjelmistoonsa myös rytmimusaa. Cheek esiintyy meillä jo neljättä vuotta, mutta nyt siihen vasta kiinnitetään huomiota, kun hän on iso nimi. Rock on asenne, ei se aina tarkoita pelkkää genreä, Holmstedt sanoo.

Raskaampaa musiikkia Jurassic Rockissa edustaa tänä vuonna Stamina, Apulanta ja Klamydia. Artistilistasta löytyvät myös mm. JVG sekä PMMP:stä tutut Paula Vesala ja Mira Luoti soolokeikoillaan.

Visulahti edelleen suosittu majoitusalue

Jurassic Rockin festivaalialueelta on lyhyt kävelymatka Mikkelin keskustaan, sillä alue sijaitsee kilometrin päässä Mikkelin torista ja puolen kilometrin päässä Mikkelin Matkakeskukselta.

Festivaali on myynyt Mikkelin majoituspaikat lähes täyteen. Visulahden huvipuisto vuokraa yhteensä 34 taloa ja 29 leirintämökkiä. Päivää ennen festivaalin alkua perjantaille oli jäljellä enää yksi talo eli majoitus on käytännössä loppuunmyyty.

Sokos Hotelli Vaakunassa ja Mikkelin Cumuluksessa oli festivaalia edeltävänä iltana jäljellä enää muutamia yksittäisiä huoneita. Vapaiden hotellihuoneiden hinnat kipuavat viime hetkellä korkealle. Kahden hengen huone maksaa alennuksineen perjantai-lauantaiyönä 140-150 euroa. Lauantai-sunnuntaiyöltä hinta on alennuksineen jo 150-180 euroa.

– Tapahtumafanit varaavat huoneet heti, kun festivaalin ajankohta tulee ilmi. Silloin hinnatkin ovat huokeammat, kertoo markkinointipäällikkö Liisa Gummerus Sokos Hotelli Vaakunasta.

Moni yöpyy festivaalin omalla leirintäalueella Kenkäveronniemessä.  Gummeruksen mukaan festivaaliporukka eroaa asiakkaina raviharrastajista, jotka täyttävät kaupungin St. Michel -ravien aikaan heinäkuun puolivälissä.

– Ravikansa pysyy aika lailla raviradalla. Vaikka Jurassic Rockin kävijät viihtyvätkin Kenkäverossa, he tulevat myös kävellen keskustaan. Jos paistaa, he istuvat terassilla ja jos sataa, niin sitten menee lämmintä ruokaa ja juotavaa. He ovat liikkeellä hyvällä asenteella, Gummerus hymyilee.

Kymmenes Jurassic Rock järjestetään 5.-7.8.2016.

.
.