1. yle.fi
  2. Uutiset

Kamppailijoita, kävelyn kuninkuusmatkalaisia, golffari ja keihäänheittäjä - seuraa näitä pirkanmaalaisia Rion olympialaisissa

Perjantaina alkavissa Rio de Janeiron kesäolympialaisissa riittää jännitettävää myös Pirkanmaalla. Varsinkin Mira Potkonen ja Noora Tamminen tekevät historiaa jo kisoihin osallistumalla. Potkonen on kaikkien aikojen ensimmäinen suomalaisnaisnyrkkeilijä olympialaisissa. Tammisen laji, naisten golf on ollut mukana olympialaissa tätä ennen vain kerran - vuonna 1900.

Noora Tamminen
Aleksi Ojala yleisurheilun 23-vuotiaiden EM-kisoissa Tampereella. 10.7.2013
Tomi Hänninen

Kävely, judo, nyrkkeily, keihäänheitto ja golf - Pirkanmaalta on lähtenyt perjantaina alkaviin Rion olympialaisiiin varsin monen lajin edustajia.

Suomen Olympiakomitea on nimennyt joukkueeseen kuusi Pirkanmaalla asuvaa tai pirkanmaalaista seuraa edustavaa urheilijaa: Jarkko Kinnunen (kävely), Aleksi Ojala (kävely), Juho Reinvall (judo), Sanni Utriainen (keihäs), Mira Potkonen (nyrkkeily), Noora Tamminen (golf).

Rio de Janeiron kesäolympialaiset alkavat tänään perjantaina. Pirkanmaalaisista ensimmäisenä kisaurakkansa aloittaa judoka Juho Reinvall.

Katso Pirkanmaan edustajien tarkemmat esittelyt

Jarkko Kinnunen
Jarkko KinnunenMarjut Suomi / Yle

Jarkko Kinnunen

32-vuotiaan Jarkko Kinnusen laji on 50 kilometrin kävely. Kinnuselle Rion-kisat ovat kolmannet olympialaiset. Edellisillä kerroilla tuloksena oli 15. sija. Kinnusen kisasuoritusta voi seurata perjantaina 19. elokuuta.

Aleksi Ojala

23-vuotias kilpakävelijä Aleksi Ojala osallistuu vasta toisiin arvokisoihinsa viimevuotisen Pekingin MM-matkan jälkeen. Urjalalaisen Ojalan laji on 50 kilometrin kävely. Ojala alitti Rion karsintarajan maaliskuussa komealla suorituksella, jossa oma ennätys parani lähes 11 minuutilla. Ojalan kävelyurakka on edessä 19. elokuuta.

Mira Potkonen
Mira PotkonenAntti Latva-Kyyny

Mira Potkonen

60 kilon sarjassa nyrkkeilevä Mira Potkonen Nokialta lunasti kaikkien aikojen ensimmäisenä suomalaisnaisena lipun olympialaisiin. Rion olympiakisojen ainoan suomalaisnyrkkeilijän avausvastustajaksi arvottiin kovanyrkkinen brasilialainen Adriana Araujo. Potkosen ensimmäinen ottelu on perjantaina 12. elokuuta.

Juho Reinvall
Judoka Juho ReinvallYle / Mari Latva-Karjanmaa

Juho Reinvall

60 kilon sarjassa otteleva Juho Reinvall on Suomen ainoa judoka Rion olympiatatamilla. 27-vuotias Reinvall on hallinnut miesten kevyintä sarjaa Suomessa viimeksi kuluneen olympiadin ajan. Reinvall aloittaa ottelut lauantaina 6. elokuuta.

Noora Tamminen.
Noora TamminenJuha Taskinen.

Noora Tamminen

Neljättä kautta ammattilaisena golfia pelaava Noora Tamminen edustaa Suomea 116 vuoden tauon jälkeen pelattavassa naisten olympiagolf-turnauksessa. Vuonna 1990 syntynyt Noora Tamminen asuu Järvenpäässä, mutta hän on syntynyt Tampereella ja edustaa Tammer-Golfia. Hän pelaa olympialaisissa keskiviikosta lauantaihin 17.-20. elokuuta.

Sanni Utriainen
Sanni UtriainenTomi Hänninen

Sanni Utriainen

Vuonna 1991 syntynyt keihäänheittäjä Sanni Utriainen on voittanut nuorten MM-kultaa vuonna 2010 ja kisannut Lontoon olympialaisissa ja monissa muissa arvokisoissa. Utriaisen kisaurakka alkaa keskiviikkona 17. elokuuta aamuyöllä Suomen aikaan. Hänen täytyy heittää vähintään yli 60 metriä, ehkä jopa lähelle ennätystään finaaliin päästäkseen.

Kaikki lähetykset, uutiset, aikataulut ja videot löydät Yle Urheilun Rio 2016 -kisaoppaasta.

Lue seuraavaksi