Alien-kieliä, lastenohjelmia Skotlannissa ja talent-tuomarointia – kiireiden lomassa Sara Forsberg ehti myös Pohjanmaalle

Youtuben kielivideoistaan maailmanmaineeseen kohonnutta Sara Forsbergia kysytään nyt joka paikkaan. Pietarsaaresta kotoisin oleva Forsberg saatiin kiireiden lomasta houkuteltua myös Vaasaan kuvaamaan kaupungin mainosvideoita.

viihde
Sara Forsberg Vaasan mainosvideon kuvauksissa.
Antti Haavisto / Yle

Pietarsaaressa syntynyt 22-vuotias Sara Forsberg on kouluesimerkki tämän päivän tähteydestä. Nuori verbaaliakrobaatti kuvasi kotonaan videoita, joissa hän imitoi ja loi uusia kieliä tavalla, johon kaikki ihastuivat. Pian alkoi puhelin soida ja siitä alkoi parin vuoden matka, joka on vienyt hänet artistiksi ja asumaan Los Angelesiin.

Eikä loppua näy. Nyt Sara Forsberg on vaihteeksi Pohjanmaalla ja tähdittää Vaasan tulevia markkinointivideoita, joita kuvataan maalla ja merellä kolmen päivän ajan. Pietarsaaressa varttuneelle Forsbergille itse Vaasa on jo entuudestaan tuttu paikka, jonne tultiin usein viikonloppumatkoille ja visiitille.

– En voi sanoa, että olisin aiemmin kuvitellut tekeväni tällaista, mutta todella raikastava kokemus, jossa siis tarkoituksena on mainostaa Vaasaa, joka on kyllä jo entuudestaan minulle tuttu paikka. Ja vielä kun saa työkseen nähdä esimerkiksi Strömsötä ja upeaa saaristoa ja monia muita kaupungin paikkoja, niin enpä pistä vastaan, Sara Forsberg kehuu mainospestiään, jota ilman hän tuskin Pohjanmaalle edes ehtisi.

Kiirettä pitää

Sara Forsberg ehti piipahtaa myös nopeasti Kokkolassa, jossa hänen perheensä nykyään asuu. Edellisestä käynnistä on kulunut jo kahdeksan kuukautta. Ensimmäisen, torstaisen kuvauspäivän aamu alkoikin varsin varhain.

– Kuvaukset alkoivat kello 7, mutta mä lähdin viideltä aamulla Kokkolasta ja sitä ennen jo puoli neljältä rupesin laittamaan itseäni valmiiksi, hän sanoo. Työntäyteiseen elämään tottuneelle Forsbergille tällaiset päivät eivät ole vieraita, ja ensimmäinen kuvauspäivä venyikin lähes yöhön asti.

Sara Forsberg Vaasan mainosvideon kuvauksissa.
Antti Haavisto / Yle

Maailmalla Forsberg on päätynyt uuden Tähtien Sota -elokuvan jälkeen kehittämään alien-kielen myös uuteen, nyt elokuvissa pyörivään Star Trek Beyond -elokuvaan, jossa Forsberg myös ääninäyttelee. Sen jälkeen hän on ehtinyt kuvaamaan Skotlannissa BBC:n tuottamaa lastenohjelmaa, jonka Forsberg juontaa.

– Suoraan sieltä tulin tänne, ja täältä sitten lähden vielä Helsinkiin Nelosen Suomen Talent -ohjelman kuvauksiin, jossa olen mukana kilpailun tuomaristossa.

Tuon ohjelman kuvauksissa vierähtääkin sitten loppuvuosi ja se tarkoittaa pendelöintiä Los Angelesin ja Helsingin välillä.

– Täytyy sanoa, että on hommaa ja kiirettä, mutta en hidasta, tää on mahtavaa. Viihdyn lisäksi tuolla ulkomailla todella hyvin, ja Los Angeles on sellainen paikka, että haluaisin ehdottomasti jäädä sinne. Vaikka eihän sitä ikinä tiedä minne elämä vie, Sara Forsberg iloitsee.