1. yle.fi
  2. Uutiset

"Tämä on vain yksinkertaista yhteenlaskua" – Uudesta jäähallista haaveileva SaiPa teki jo viidennen peräkkäisen voitollisen tuloksen

SaiPa jatkaa ainutlaatuisella kasvu-uralla. Viime tilikaudella Liiga-SaiPa Oy:n tulos oli 418 607 euroa. Lisäystä edelliskauteen oli lähes satatuhatta euroa. Lappeenrannassa pyöritetään edelleen ajatusta uudesta jäähallista.

urheilu
Kuvaa KooKoo-SaiPa -ottelusta 16.9. 2015
Tomi Hänninen

Liiga-SaiPa Oy:n osaomistaja Timo Tersa miettii hetken, kun häneltä kysytään taustoitusta joukkueen viidenteen peräkkäiseen voitolliseen tulokseen.

– Tämä on loppujen lopuksi luonnollinen asia ja yhteenlaskua. Yksinkertaisimmillaan meidän on vain täytynyt pitää menot pienempänä kuin tulot, Tersa luonnehtii.

Liiga-SaiPa Oy:n tilikauden tulos oli 418 807 euroa. Kasvua edelliskauteen oli 99 839 euroa. Tulos on jo viides peräkkäinen voitollinen tulos. Tuloksen merkitystä korostaa se, että SaiPa operoi Liiga-joukkueista pienimmällä budjetilla. Myöskään talousalueena Etelä-Karjala ei ole sarjan väkevimmästä päästä.

Runkosarjassa SaiPan otteluita katsoi keskimäärin 3818 silmäparia (+39). Pudotuspeleissä SaiPa pelasi JYPiä vastaan kolme kotiotteluia 4468 katsojakeskiarvolla.

Monitoimihalli siintää haaveissa

Tulevaan kiekkokauteen SaiPa lähtee uudessa komennossa, sillä Marko Ek on korvannut Liigan toimitusjohtajaksi siirtyneen Riku Kallioniemen. Myös valmennuksessa on uutta, kun Ari Santanen otti päävalmentajan pestin Pekka Tirkkosen vuosien jälkeen.

Liiga-SaiPan osaomistaja Timo Tersa tiedostaa, että kasvu-uralla jatkamisessa on omat riskinsä.

– Meillä on paljon uusia asioita tulossa nykyiseen halliimme ja sitä tullaan lähivuosina parantamaan. Silti selkärankaa kutittelee myös uusi halli, Tersa kuvailee.

Hänen mukaansa halli voisi kapasiteetiltaan olla noin 7000 katsojan halli, joka taipuisi myös muiden lajien käyttöön. Jäniksen selässä SaiPan toimistolla ei kuitenkaan hallihankkeen kanssa olla.

Paikallemme emme voi jäädä. Iso asia meille on se, että koko maakunta on tässä takana.

Liiga-SaiPa Oy:n osaomistaja Timo Tersa

– Meille tulee uudistuksia halliin jo tälle kaudelle ja ensi vuonna myös kaupunki tekee parannuksia nykyiseen halliin, Tersa sanoo kuvaillessaan joukkueen olosuhteita vuonna 1972 rakennetussa Kisapuistossa.

Voitollisesta tuloksesta huolimatta organisaatiossa ei tyytyväisyyden anneta hiipiä puseroon.

– Paikallemme emme voi jäädä. Iso asia meille on se, että koko maakunta on tässä takana, Tersa päättää.

Lue seuraavaksi