1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenne

Koulut alkavat, lomat loppuvat, ruuhkat paisuvat – Huomioi liikenteen pahimmat pullonkaulat

Lähestyvä koulujen alku ja kesälomakauden päättyminen lisäävät liikennettä sekä kaupunkien keskustoissa että pääväylillä. Helsingissä hankalimpia sumppuja autoilijoille ovat tällä hetkellä Pasilan Triplan sekä Kalasataman rakennustyömaiden lähitienoot.

liikenne
Grafiikka
Yle Uutisgrafiikka

Alkava koulujen lukuvuosi ja pian päättyvä kesälomakausi näkyvät kasvavina ruuhkina tieliikenteessä. Koulujen alku lisää automääriä etenkin kaupunkien keskustoissa ja lomakauden päättyminen näkyy erityisesti pääväylien automäärissä.

Kalasatama ja Pasila Helsingin pahimmat sumput

Helsingissä liikenteen kannalta hankalimpia paikkoja ovat Pasilan Triplan sekä Kalasataman rakennustyömaiden lähialueet.

– Nämä ovat varmasti ne pahimmat paikat tällä hetkellä. Etenkin Kalasataman alueella Teollisuuskadulla, Junatiellä ja Sörnäisten rantatiellä on paljon tilapäisiä liikennejärjestelyjä. Työmaista aiheutuu toki eniten häiriöitä siellä, missä on muutenkin paljon liikennettä, Helsingin kaupungin alueidenvalvontapäällikkö Petri Ojala toteaa.

Ojala painottaa myös, että työmaiden aiheuttamia häiriöitä on mahdotonta välttää tiiviissä kaupunkiympäristössä. Haittaa pyritään kuitenkin vähentämään valvonnan, tiedottamisen ja hyvän ennakkosuunnittelun avulla.

Vantaalla useita tietyömaita

Vantaan liikennettä haittaavat tällä hetkellä eniten Peltolantien remontti, Valimotien ja Tapaninkyläntien risteys- ja siltatyömaa sekä Sipoontien kiertoliittymän rakentaminen Vantaan ja Sipoon rajalla.

Vantaan kaupungin kunnossapitopäällikkö Jyrki Vättö kertoo, että yleistä liikenteenohjausta on muun muassa Tikkurilan aseman ympäristössä Matkakeskuksen ja sen kakkosvaiheen rakentamisen takia.

Kehä I:n remontti jatkuu, Länsiväylä poikkeusreitille

Espoossa Länsiväylän liikenne siirtyy pokkeusreitille viikon päästä maanantaina. Hannuksenpellon kautta kulkeva kiertotie on käytössä ensi kesään asti.

– Kiertotietä rakennetaan noin 400 metriä. Nopeusrajoitus on 50 kilometriä tunnissa, joten liikenne hidastuu jonkin verran. Kannattaa ehkä varata hiukan tavallista enemmän aikaa työmatkaan, vaikka kaistojen määrä ja leveys säilyvät entisellään, Espoon kaupunkitekniikan keskuksen hankepäällikkö Jorma Kohonen ohjeistaa.

Kehä I:llä on mittava tunnelityömaa Tapiolassa sekä laaja korjaus- ja rakennushanke Espoon ja Helsingin rajalla.

Turun moottoritien remontit loppusuoralla

Turun moottoritien liikennettä keväästä asti hidastaneet työmaat alkavat olla jo voiton puolella. Palojärven ja Palojoen siltaremontit valmistuvat Liikenneviraston tietojen mukaan elokuun loppuun mennessä.

Lue seuraavaksi