1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kunniamerkit

Kemiläiselle Anja Holpaiselle kotiseututyön korkein tunnustus

Suomen Kotiseutuliitto on myöntänyt Kemissä asuvalle näyttelysihteeri Anja Holpaiselle kotiseututyön ansiomitalin. Kotiseututyön ansiomitali on Kotiseutuliiton korkein jaettava tunnustus, jota on myönnetty vuodesta 1953 alkaen.

kunniamerkit
Kemin kaupunginvaltuutettu Sari Moisanen ja sarjakuvakeskuksen Anja Holpainen ja Ilpo Koskela.

Ansiomitalin myöntäminen edellyttää saajalta maakunnallisia tai valtakunnallisia ansioita kotiseututyössä tai erittäin merkittäviä ansioita paikallisessa kotiseututyössä.

Palkintoperusteluiden mukaan Holpainen on toiminut 15-vuotiaasta lähtien kotiseutu- ja kulttuurijärjestöissä. Lisäksi hän on ollut aktiivinen kansantanssien opettaja ja ohjaaja sekä museotyön tekijä.

Lisäksi Holpainen on vuosikymmeniä ollut mukana suunnittelemassa ja järjestämässä kotiseutunsa kulttuuri- ja kotiseututapahtumia, muun muassa valtakunnallisia kotiseutupäiviä Kemissä vuonna 2002.

Henkeen ja vereen yhdistysihminen

Holpainen on toiminut lisäksi kotiseudun puolestapuhujana erilaisissa lautakunnissa sekä kaupunginosa- ja korttelitoimikunnissa vuosikymmenien ajan. Hän on saanut muun muassa Kemin kuningatar -huomionosoituksen.

Kotiseutuliiton mukaan Holpainen on henkeen ja vereen kotiseudun vaalimiseen ja hyvinvointiin sekä tunnetuksi tekemiseen osallistuva yhdistysihminen. Holpaisen ansiot etenkin paikallisessa kotiseututyössä on katsottu erittäin merkittäviksi.

Ansiomitali luovutettiin Anja Holpaiselle Kajaanin Valtakunnallisten kotiseutupäivien gaalassa lauantaina.

Suomen Kotiseutuliitto on kotiseututyön valtakunnallinen keskusjärjestö ja Suomen suurin kulttuurialan kansalaisjärjestö.

Lue seuraavaksi