Ringa Ropo on olympialaisten suurkuluttaja – tässä moninkertaisen Suomen mestarin vinkit Rion kisoihin

Pituushypyn Suomen ennätysnainen Ringa Ropo aikoo seurata Rion olympiakisoja päivittäin ja valvoa puolilleöin. Unestaan hän ei aio tinkiä, paitsi silloin kun on aivan pakko.

Ringa Ropo Lapinlahden yleisurheilukilpailuissa vuonna 1987. Kuva: Yle

Entinen aktiiviurheilija, Suomen urheiluliiton eettisen valiokunnan puheenjohtaja Ringa Ropo aikoo seurata Rion kisoja niin puhelimestaan, televisiosta kuin radiostakin. Hän tunnustautuu kisojen suurkuluttajaksi.

– Kaikki välineet ovat käytössä, asensin puhelimeeni juuri Ylen kisa-applikaation, lisäksi printtasin yleisurheluilun kisaohjelman paperille, hän kertoo.

Ropo aikoo seurata kisoja päivittäin ja valvoa puolilleöin. Unestaan hän ei aio tinkiä, paitsi silloin kun on aivan pakko.

– Nooralotta Nezir juoksee keskellä yötä, joten luultavasti joudun silloin laittamaan kellon herättämään, Ropo naurahtaa. 

Ringa Ropo, 50, pitää edelleen hallussaan naisten pituushypyn Suomen ennätystä tuloksella 685. SM-tulos on vuodelta 1990. Ringa Ropon aktiiviura kesti lähes kymmenen vuotta, hänen paras saavutuksensa arvokisoista on Haagin EM-hallikisojen pronssimitali vuodelta 1989. Ropo on lajinsa kahdeksankertainen Suomen mestari.

Ringa Ropon lista lajeista joita kannattaa ehdottomasti seurata:

  1. Yleisurheilu
  2. Käsipallo
  3. Paini

Lisäksi Ropo listalla ovat nyrkkeily, judo, uinti ja ammunta.

– Nämä lajit ovat sikäli käteviä, että ne ajoittuvat sopivasti niin, että kun yksi päättyy, niin toinen alkaa, jatkaa Ropo.

Ringa Ropo on tänään vieraana Päivän kasvo -ohjelmassa kello 18.20 TV 1:ssä.