1. yle.fi
  2. Uutiset

Lasten taidefestivaali Hippalot oli piste iin päälle – vapaaehtoinen työ vahvisti Maijan uravalinnan

Maija Luoma on nyt Hippaloilla toista kertaa. Ei siis nauttimassa lasten taidefestivaalin annista, vaan hän on mukana toteuttamassa tapahtumaa. Vapaaehtoisilla on tärkeä rooli tapahtuman sujumisessa, ja työ voi antaa suunnan myös tulevaisuudelle.

kulttuuri
Nuori nainen ja lapsi leikkivät hiekkakasan vieressä
Tiina Kokko / Yle

Ennen kuin lapsia alkaa aamulla virrata Hippaloiden (siirryt toiseen palveluun) työpajoihin, esityksiin ja leikkipaikoille, lasten taidefestivaalin henkilökunnalla on paljon tekemistä. Vapaaehtoisena Hippaloilla työskentelevä Maija Luoma tietää miten aamu alkaa.

– Ihan ensimmäisenä me kierretään kaikki paikat. Katsotaan, että ovet on auki ja joka paikassa on siistiä. Kun vieraita alkaa tulla, niin tervehditään heitä ja aloitetaan festarit.

Hippaloiden järjestäjät pitävät tärkeänä sitä, että jokainen henkilökunnan jäsen on valmis kohtaamaan asiakkaat eli tässä tapauksessa lapset. Siksi Maija Luomakin kiertää tapahtumapaikkoja varmistamassa, että kaikki on hyvin. Välillä hän pysähtelee juttelemaan lasten kanssa.

Luoma on kuin kala vedessä, ja sehän sopii Hippaloiden tämän vuoden teemaan, sillä festivaali on saanut innoituksensa vedestä.

– Parasta on se, että täällä on tosi hyvä tunnelma. Asiakkaat ovat iloisia, meillä on tosi hyvä työporukka. Täällä on hirveästi tekemistä kaikenikäisille, kehuu Luoma Hippaloita.

Opinnot alkavat syksyllä

MaijaLuoma oli viime vuonna työkokeilussa Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARXissa, joka vastaa Hippaloiden tuotannosta. Silloin kohdalle osui ensimmäiset Hippalot.

Innostuin siitä sen verran, että oli pakko tulla tänä vuonna heti uudestaan.

Maija Luoma

Työkokeilu ARXissa ja samalla Hippaloissa oli niin pätevä pesti, että se on vaikuttanut nuoren naisen uravalintaan.

– Innostuin siitä sen verran, että oli pakko tulla tänä vuonna heti uudestaan. Ja keväällä hain opiskelemaan kulttuurituottajaksi eli mulla alkaa syksyllä Metropoliassa opinnot.

Lasten taidefestivaali Hippalot järjestetään tänä vuonna Hämeenlinnassa jo 39. kerran. Festivaali jatkuu sunnuntaihin 7. elokuuta asti.

Lue seuraavaksi