Tasan ei mene sananvapaus taiteessa – katso Asiaa torilta! -tapahtuman keskustelut Yle Areenasta

Tampereella järjestettiin torstaina 4.8.2016 Asiaa torilta! -tapahtuma, jonka journalismi- ja taidekeskustelut voit katsoa nyt Yle Areenasta. Pikku kakkosesta tutun Katti Matikaisen esitys on katsottavissa 30 päivää.

kulttuuri
Katti Matikainen kurkistaa kirjan takaa
Mukana myllyä pyörittämässä myös Nakkirakki! Näyttelijät Silja Sillanpää ja Ville Mononen vetävät vuorovaikutteisen esityksen lastenkirjoista ja lukemisen lumosta. Tarjolla on myös Älä lue ääneen näin -vinkkejä lukijoille.

Kuka saa puhua taiteesta? Vieläkö toimittajia tarvitaan? kysyttiin Tampereella torstaina Asiaa torilta! -tapahtumassa. Sateinen sää verotti yleisöä, mutta keskusteluja ja lapsille suunnattua esitystä saattoi seurata kuivin jaloin netin välityksellä. Näin jälkikäteen tunnelmiin voi palata edelleen Yle Areenassa.

Lapsiyleisöä riemastuttanut Katti Matikaisen kirjamylly on katsottavissa Yle Areenassa 30 päivää. Näyttelijät Silja Sillanpää ja Ville Mononen vetivät vuorovaikutteisen esityksen lastenkirjoista ja lukemisen lumosta. Tarjolla oli myös Älä lue ääneen näin -vinkkejä lukijoille.

Paneelikeskuskustelussa Mitä journalismia??!! kysyttiin, mihin toimittajia enää tarvitaan. Missä on totuus ja kuka sen kertoo? Keskustelemassa olivat Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtaja Atte Jääskeläinen, Aamulehden päätoimittaja Jussi Tuulensuu, toimittaja Aurora Rämö ja perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari. Juontajina olivat Yle Perjantain toimittaja Sean Ricks ja Yle Tampereen toimittaja Mari Siltanen.

Paneelikeskustelussa Saanko puhua – onko sana vapaa taiteessa? keskustelemassa olivat teatteri-ilmaisun ohjaaja Jarmo Skön, kirjailija Alexandra Salmela, perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen, ohjaaja-käsikirjoittaja Juha Mustanoja sekä kirjailija-kriitikko Matti Mäkelä. Tilaisuuden juonsivat Aamulehden kulttuuritoimituksen esimies Markus Määttänen ja teatteritoimittaja Anne Välinoro.

Tilaisuuden järjestivät Tampereen kaupunki, Yle, Aamulehti, Tampereen Teatterikesä ja Suomen audiovisuaalisen alan tuottajat SATU ry.