Jaalan pankkiautomaatin ylläpitoon vaikea löytää maksumiehiä

Jaalan kotiseutusäätiön ja paikallisen pankin sitoumusten jälkeen maksettavaa jää 4 000 euroa. Kuudesta kaupungin tekemään kyselyyn vastanneesta vain yksi ilmoittaa halukkuutensa osallistua pankkiautomaatin ylläpitokustannuksiin. Jaalan Eläkeläiset tarjoutuu maksamaan 300 euroa vuodessa.

Jaala
Otto-automaatti
Keijo Salokangas / Yle

Pankkiautomaatin ylläpitoon Jaalassa tarvittavia rahoja ei näytä löytyvän paikallisten lompakoista.

Kouvolan kaupunki on saanut kuusi vastausta kyselyyn, miten pankkiautomaatin jatko voitaisiin varmistaa Jaalassa. Kuudesta vastaajasta vain yksi ilmoittaa halukkuutensa osallistua pankkiautomaatin ylläpitokustannuksiin. Jaalan Eläkeläiset tarjoutuu maksamaan 300 euroa vuodessa.

Aiemmin Jaalan kotiseutusäätiö ja paikallinen pankki ovat sitoutuneet kolmen vuoden ajaksi maksamaan 4 000 euroa kumpikin, jos lopuille 4 000 eurolle löytyy maksaja.

Pankkiautomaatteja ylläpitävä Automatia Oy on ilmoittanut, että paikallista rahaa pankkiautomaatin ylläpitoon tarvitaan 12 000 euroa vuodessa.

Automatia aikoo sulkea lähes kaikki kannattamattomat pankkiautomaatit. Armoa saisivat vain ne, joista on matkaa lähimmälle pankkiautomaatille yli 20 kilometriä.

Kymenlaaksossa on jo lakkautettu Valkealan pankkiautomaatti. Jaalan ja Pyhtään Siltakylän automaatit ovat lakkauttamisuhan alaisia.