Singaporessa estettiin raketti-isku – poliisien puheet herättävät epäilyksiä

Singaporen vauras kaupunkivaltio on saanut olla rauhassa terrorismilta. Nyt viranomaiset kertovat paljastaneensa Singaporeen kohdistuneen iskuhankkeen. Viranomaiset eivät kuitenkaan juuri kyenneet kertomaan todisteita terrorisuunnitelman olemassaolosta.

Ulkomaat
Poliisin erikoisjoukkoja.
Indonesian poliisin erikoisjoukkoja pidätyspaikalla Batam-saarella 5. elokuuta.EPA

Singaporen ja Indonesian viranomaiset kertovat pidättäneensä kuusi miestä, jotka poliisien mukaan olivat valmistelleet raketti-iskua Singaporen kaupunkivaltioon.

Raketteja olisi ammuttu Singaporesta 15 kilometrin päässä sijaitsevalta, Indonesiaan kuuluvalta Batamin saarelta. Raketit olisi suunnattu Singaporen Marina Bayn alueelle, joka on vilkas yritys- ja turistikohde.

Viranomaisten mukaan miehet ovat olleet yhteyksissä indonesialaiseen mieheen, joka on välittänyt taistelijoita Isis-järjestölle Syyriaan.

Poliisin konkreettiset todisteet terrori-iskun suunnittelusta ovat tässä vaiheessa vähäiset. Esimerkiksi raketteja ei ole löydetty. Uutistoimistojen mukaan onkin kyseenalaista, olisivatko miehet todella kyenneet toteuttamaan raketti-iskun.

Kartta Singaporesta.
Yle Uutisgrafiikka

Islamilaiset terroristit eivät ole koskaan onnistuneet tekemään terrori-iskua monien kansallisuuksien asuttamaan Singaporeen. Vuonna 2001 viranomaiset paljastivat aikeen tehdä pommi-iskuja lähetystöihin.

Indonesian muslimiväestö on maailman suurin. Maassa toimii Jemaah Islamiyah -terroristijärjestö, joka teki mm. vuonna 2002 tuhoisan iskun Balin turistisaarella. Viime aikoina monet järjestön jäsenet ovat halunneet lopettaa väkivaltaisuudet. Järjestön tekemät iskut ovat olleet viime vuosina pienempiä ja kohdistuneet turvallisuusviranomaisiin.

Lähteet: Reuters, AP