Hyppää sisältöön

Syntymäpäiväjuhlista syttyneessä baaripalossa kuoli toistakymmentä Ranskan Rouenissa

Rouenin keskustassa sijaitsevassa baarissa juhlittiin syttymishetkellä syntymäpäiviä. Palo näyttäisi levinneen syntymäpäiväkakun kynttilöistä muovisiin kattorakenteisiin.

Ainakin 13 ihmistä on kuollut baarissa syttyneessä tulipalossa Rouenissa, Pohjois-Ranskassa. Kuva: Reuters

Ranskassa Rouenissa ainakin 13 ihmistä on kuollut ja kuusi loukkaantunut baarissa sattuneessa tulipalossa. Tulipalo syttyi varhain lauantaina Rouenin keskustassa sijaitsevassa Cuba Libre -baarissa.

Syttymishetkellä baarin alakerta oli yksityiskäytössä syntymäpäiväjuhlien vuoksi. Tuli levisi syntymäpäiväkaku kynttilöistä, kun kipinät osuivat tekokuituiseen lattiamattoon ja levisivät sitä kautta nopeasti muovisiin kattorakenteisiin.

Valtaosa uhreista kuoli tulipalon aiheuttamiin myrkkysavuihin. Poliisien mukaan yksi loukkaantuneista on hengenvaarallilsessa tilassa, kun 90 prosenttia hänen vartalostaan on palanut.

Kyseessä onnettomuus

Rouenin pormestarin Yvon Robertin mukaan kyseessä on täydellinen onnettomuus. Sisäministeri Bernard Cazeneuven mukaan palosta järjestetään oikeudellinen tutkinta.

Paikallisen Paris-Normandie -sanomalehden haastattelemien silminnäkijöiden mukaan tuli levisi alakerran baarin kattorakenteita pitkin nopeasti sen jälkeen kun syntymäpäiväkakun kynttilät oli sytytetty. Tiettävästi tarjoilija olisi kompastunut portaissa kakkua kantaessaan, minkä jälkeen kynttilät sytytyttivät lattiamaton.

Lehden mukaan uhrit ovat noin 18–25-vuotiaita.

Sisäministerin mukaan tulipaloa oli sammuttamassa noin 80 palomiestä. Palo saatiin sammumaan melko nopeasti. Alue on eristetty tutkintojen vuoksi.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Viranomaiset pelkäsivät aivan aluksi, että kyseessä olisi ollut terroriteko. Tästä ei kuitenkaan ole mitään viitteitä. Tulipalon yhteydessä kuultu räjähdys johtui todennäköisesti palokaasuista, jotka rikkoivat ikkunat, sanovat viranomaiset.

Rouenissa turvatoimet ovat olleet äärimmäisen tiukat viime aikoina sen jälkeen kun pappi surmattiin veitsi-iskulla kirkossa Rouenin esikaupunkialueella. Hautajaiset pidettiin Rouenin katedraalissa tiistaina.

.
.