Laulujuhlien huipennuksessa Joensuussa laulettiin hymyhuulista eron hetkeen

Eläkeliiton Laula kanssain -tapahtuma huipentui lauantaina päätapahtumaan ja -juhlaan Joensuun Laulurinteellä. Suurkuorossa lauloi noin 800 entistä nuorta.

Kotimaa
Eläkeliiton laulujuhla Joensuussa elokuussa 2016.
Jouki Väinämö / Yle

Eläkeliiton valtakunnallinen Laula kanssain -tapahtuma järjestettiin toista kertaa Joensuussa.

Kolmipäiväinen Laula kanssain käynnistyi torstaina torilta ja ohjelmassa oli muun muassa Toivevirsi-ilta Joensuun evankelis-luterilaisessa kirkossa.

Perjantaina Karjalaiset iltamat houkuttelivat yli 1 200 ihmistä Areenaan. Iltamissa esiintyivät muun muassa Buranovskin babuskit Udmurtiasta, Sortavalan Akateeminen naiskuoro, Linduzed valtimolta ja tanssiryhmä Motora.

Lauantaina entiset nuoret kokoontuivat isolla joukolla pääjuhlaan Joensuun Laulurinteelle. Juhlassa esiintyi 800 laulajan suurkuoro, jonka jäsenet olivat eri puolilta Suomea.

"Saa tavata tuttuja"

Anu ja Lauri Turunen olivat saapuneet pääjuhlaan Lieksan Vuonislahdesta. Pariskunta oli matkassa hyvällä mielellä. He olivat mukana myös ensimmäisellä kerralla vuonna 2013, jolloin tapahtuma keräsi noin 5 500 kävijää..

– Tämä on ihana tapahtuma. Laulu ja yleisö. Saa tavata tuttuja, Lauri Turunen sanoo.

– Ihana tulla aina omiensa joukkoon, Anu Turunen kertoo.

Makeata ja suolaista

Noin 300 jäsenen Eläkeliiton Ilomantsin yhdistys tarjosi teltassaan juhlakansalle makeata ja suolaista purtavaa. Ulla-Maija Puhakka paistoi vohveleita kokemuksesta viisastuneena.

– Edellisellä kerralla meiltä puuttui laulujuhlilla kaikki makkee. Ei ollut mittään muuta kuin kukkosia ja piirakoita. Nyt meillä on kukkosia, piirakoita, kakkua ja vielä vohveleita.

Ei ollut mittään muuta kuin kukkosia ja piirakoita.

Ulla-Maija Puhakka

Puhakka on ollut Eläkeliiton toiminnassa mukana vuodesta 2001 alkaen.

– Oon ollu kahvinkeittäjä, sihteeri, puheenjohtaja ja hallituksessa.

Mikä vetää toimintaan mukaan?

– No, entinen järjestöguru, niin sitähän pittää aina jottain harrastoo, Ulla-Maija Puhakka kertoo.

Raimo Maarasen ja Pertti Häkkisen johtaman suurkuoron ohjelmassa oli kaikille tunnettuja ikivihreitä, lauantain toivottuja, esimerkiksi Kulkurin kannel, Evakon laulu, Puhelinlangat laulaa, Hymyhuulet, Kaikki rakkauteni, Syysunelmia ja Eron hetki on kaunis.

Anu ja Lauri Turunen olivat tulleet laulujuhlille Lieksan Vuonislahdesta.
Anu ja Lauri Turunen olivat tulleet laulujuhlille Lieksan Vuonislahdesta.Jouki Väinämö / Yle