1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Päivän uutistärpit: Ensimmäiset ekaluokkalaiset koulutielle, Riossa muun muassa suomalaispurjehtijoita

Japanin keisarin mahdollinen luopuminen paikastaan on myös tapetilla, sillä keisari Akihiton odotetaan kertovan tietoja tulevasta asemastaan. Putin puolestaan tapaa Azerbaidzhanin ja Iranin johtajia.

Ulkomaat
Nuoret koululaiset matkalla kouluun.
Henrietta Hassinen / Yle

Ensimmäiset koulut avaavat ovensa syyslukukauteen

Syyslukukausi käynnistyy osassa kouluista jo tänään maanantaina. Tänään koulu aloitetaan esimerkiksi Pelkosenniemellä ja Ähtärissä.

Japanin keisarin odotetaan kertovan tulevasta asemastaan

Japanissa keisari Akihiton on määrä pitää tänään maanantaina harvinaislaatuinen puhe, jossa hänen odotetaan kertovan tietoja tulevasta asemastaan. Terveysongelmista kärsineen keisarin on huhuttu jopa luopuvan paikastaan. 82-vuotias Akihito on toiminut Japanin valtionpäämiehenä 27 vuotta.

Putin tapaa Bakussa Azerbaidzhanin ja Iranin johtajat

Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaa Azerbaidzhanissa Bakussa Azerbaidzhanin ja Iranin johtajia. Bakussa asialistalla ovat muun muassa Lähi-idän, Syyrian ja Afganistanin tilanteet sekä Isisin vastaiset toimet.

Rion olympialaiset jatkuvat, suomalaisia useissa lajeissa maanantaina

Suomalaisista kilpailemassa nähdään mm. purjehtijoita, jousiampuja ja judoka. Katso päivän ohjelma ja maanantaina kisaavat suomalaiset osoitteesta http://yle.fi/urheilu/3-9032877.

Lue seuraavaksi