Lappeenrannassa tehdään keskimääräistä enemmän kielteisiä turvapaikkapäätöksiä

Lappeenrannassa tehdyistä turvapaikkapäätöksistä reilu puolet on ollut kielteisiä. Kaikkiaan Suomessa tehdyistä turvapaikkapäätöksistä noin 40 prosenttia on ollut kielteisiä.

Kotimaa
Turvapaikanhakijaperhe.
Heli Mälkiä / Yle

Maahanmuuttoviraston Saimaan tulosalueella, Lappeenrannassa on tänä vuonna tehty runsaat 1700 turvapaikkapäätöstä. Näistä noin 450 on ollut myönteistä ja runsaat 900 kielteistä päätöstä.

Koko maassa on tehty heinäkuun loppuun mennessä noin 15 000 turvapaikkapäätöstä, joista myönteisiä on ollut noin 3 670. Kielteisiä päätöksiä on koko maassa tehty runsaat 6 300.

Valtakunnallisesti kielteisten päätösten osuus on 42 prosenttia kaikista käsitellyistä hakemuksista. Lappeenrannassa linja on ollut hieman tiukempi. Kielteisten päätösten osuus on noin 52 prosenttia.

Kaikista turvapaikkahakemuksista noin 20 prosenttia on rauennut, koska hakija on kadonnut tai itse perunut turvapaikkahakemuksensa. Tutkimatta on jätetty 12,5 prosenttia kaikista hakemuksista.

Lappeenrannassa puhutellaan Itä-Suomen ja Kaakkois-Suomen poliisilaitosten alueella olevat turvapaikanhakijat.

Uutinen on korjattu ti 9.8.2016 klo 12.15. Alla alkuperäinen väärä uutinen.

Lappeenrannassa tehdyistä turvapaikkapäätöksistä reilu puolet on ollut myönteisiä. Kaikkiaan Suomessa tehdyistä turvapaikkapäätöksistä vain noin neljännes on alkuvuoden aikana ollut myönteisiä.

Maahanmuuttoviraston Saimaan tulosalueella, Lappeenrannassa on tänä vuonna tehty runsaat 5 550 turvapaikkapäätöstä.

Näistä noin 2 400 on ollut myönteistä ja runsaat 2 150 kielteistä päätöstä. Koko maassa myönteisiä päätöksiä on tehty kesäkuun loppuun mennessä noin 3100. Kielteisiä päätöksiä on tehty lähes 4700.

Johtaja Hanna Tikkala Maahanmuuttovirastosta kertoo, että ero johtuu hakijaprofiileista. Saimaan tulosalueella on ollut enemmän esimerkiksi syyrialaisia turvapaikanhakijoita, joille myönnetään nyt kaikille oleskelulupa Suomeen.

Kesäkuun loppuun mennessä Suomessa oli käsitelty runsaat 12 300 turvapaikkahakemusta. Näistä runsaat 2 700 on rauennut, koska hakija on kadonnut tai itse perunut turvapaikkahakemuksensa. Tutkimatta on jätetty runsaat 1 800 hakemusta.

Lappeenrannassa puhutellaan Itä-Suomen ja Kaakkois-Suomen poliisilaitosten alueella olevat turvapaikanhakijat.