Tietokoneongelmat haittaavat lentoyhtiö Deltan lentoja

Amerikkalainen Delta on maailman toiseksi suurin lentoyhtiö. Se ei liikennöi Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Ulkomaat
Deltan koneita kentällä
Deltan koneita Atlantassa vuonna 2009.Jim Hollander / EPA

Amerikkalainen lentoyhtiö Delta Airlines kärsii pahoista tietojärjestelmäongelmista, jotka haittaavat yhtiön lähteviä lentoja maailmanlaajuisesti.

Lähtevät lennot eivät päässeet lainkaan ilmaan useisiin tunteihin. Yhtiö ilmoitti ennen kello 16:ta Suomen aikaa, että lennot voidaan nyt aloittaa rajoitetusti, mutta peruutukset ja viivästykset jatkuvat.

Deltan mukaan ongelmien syynä on yhtiön kotikentällä Atlantassa sattunut sähkökatko. Yhtiön mukaan ongelma ei ole vaikuttanut jo ilmassa oleviin lentoihin.

Delta Airlines on yhdysvaltalainen, maailman toiseksi suurin lentoyhtiö. Delta lentää yli 330 kohteeseen yli 60 maassa. Päivittäisiä lentoja yhtiöllä on yli 5 400.

Finavian mukaan yhtiö ei liikennöi Helsinki-Vantaan lentokentällä, joten sen ongelmilla ei ole vaikutusta Suomen lentoliikenteeseen.

Delta Airlines tekee yhteistyötä hollantilaisen KLM Royal Dutch Airlinesin kanssa, eli Euroopassa vaikutuksia voi olla ainoastaan Hollannin kautta kulkevilla jatkolennoilla.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun tietojärjestelmäongelmat aiheuttavat laajamittaisia ongelmia lentoyhtiöille ja matkustajille. Viime kuussa amerikkalainen halpalentoyhtiö Southwest Airlines joutui perumaan yli 2 000 Yhdysvaltain sisäistä lentoa sen jälkeen, kun tietoliikenneongelmat estivät monia matkustajia tekemästä lähtöselvitystä tai pääsemästä koneeseen.

Lähteet: AFP, AP, Reuters