Hyppää sisältöön

Nuoren naisen menestyksen resepti: hyvin suunniteltu ura on puoleksi tehty

Urasuunnitelman puute voi jarruttaa naisen etenemistä työelämässä. Ennakkoluuloista urakehityksen hitaus ei kuitenkaan johdu, sillä ennakkoluulot naisten menestymistä kohtaan vähenevät koko ajan. Tämän on huomannut kolmekymppisenä johtotehtäviin kohonnut Jonna Munter.

Naisten osuus esimiestehtävissä (siirryt toiseen palveluun) on kasvanut sekä julkisella että yksityisellä sektorilla viime vuosien aikana. Mitään radikaaleja valintoja uralla eteneminen ei kuitenkaan vaadi, vaan yhä useammat onnistuvat sovittamaan perhe-elämän ja uran onnistuneesti yhteen.

Uran luominen ja sillä eteneminen on paljolti kiinni myös omasta tahdosta ja urasuunnittelusta. Tätä mieltä on kolmekymppinen Nordean konttorinjohtaja Jonna Munter Kajaanista.

– Se onnistuu sillä tavalla, että täytyy olla itse varma mitä haluaa ja päästä perille siitä.

Parasta on kuitenkin se, kun pystyy voittamaan toisen ennakkoluulot.

Jonna Munter

Esimiestehtävissä toimiminen nuorella iällä on myös omasta uskaltamisesta kiinni. Isoihin saappaisiin astuminen voi hirvittää.

– Kyllä se rohkeutta vaatii, että ei saa ainakaan liikaa pelätä epämukavuusalueelle joutumista. Tai sitä, että on monelta kannalta suurennuslasin alla, Munter pohtii.

Työyhteisön esimieheksi tuleminen ei ole itsestäänselvyys, vaan jokaisella esimiehellä on taustallaan monia tehtyjä työtunteja asian eteen. Esimiehenä oleminen on työtä, jossa kehitytään joka päivä. Harva voi sanoa itseään valmiiksi esimieheksi.

– Tietysti joillakin on jo tosi aikaisin mielessä, että miksi haluavat ja on selkeä urasuunnitelma. Joillekin se tulee sitten pikkuhiljaa, Munter miettii.

Kajaanin Nordean konttorijohtaja Jonna Munter Kuva: Niko Mannonen / Yle

Nuorena johtajana voi joutua kohtaamaan ennakkoluuloja. Harva niistä kuitenkaan tulee työympäristöstä, vaan useimmiten sen ulkopuolelta. Esimerkiksi Nordealla on paljon nuoria esimiesasemissa.

– Ennakkoluuloja on edelleen, mutta vähenevissä määrin. Oikeastaan on ihan oikeutettua ja ymmärrettävääkin, että ennakkoluuloja on jonkin verran.

– On nykypäivää, että nuoria ja myöskin nuoria naisia on esimiehinä ja johtajina. Parasta on kuitenkin se, kun pystyy voittamaan toisen ennakkoluulot, Munter sanoo.

Nuoret esimiehet tuovat tuoreita näkemyksiä työelämään, ja pyrkivät usein muuttamaan pinttyneitä tapoja.

– Varmasti tuon nuorena ihmisenä paljon uutta, enkä varmasti ole ainut, Munter toteaa.

.
.