Weekend Festivalin konserttimelusta taas tukku valituksia

Helsingin kaupungin ympäristökeskuksesta kerrotaan, että maanantaina puoleenpäivään mennessä tapahtumasta on tullut 170 yhteydenottoa. Valtaosa yhteydenotoista koskee tapahtuman aiheuttamaa konserttimelua, etenkin pitkälle kuulunutta basson jytkettä.

kulttuuri
Weekend Festival.
Weekend Festival vuonna 2014.Yle

Helsingin Kyläsaaressa viikonloppuna järjestetty Weekend Festival on poikinut jälleen tukun valituksia. Helsingin kaupungin ympäristökeskuksesta kerrotaan, että maanantaina puoleenpäivään mennessä tapahtumasta oli tullut 170 yhteydenottoa.

Valtaosa yhteydenotoista koskee tapahtuman aiheuttamaa konserttimelua, etenkin pitkälle kuulunutta basson jytkettä. Myös roskaamisesta on jonkin verran purnattu.

– Bassot kuuluvat aika kauas, mutta asialle ei valitettavasti ole tehtävissä mitään, kertoo johtava ympäristöasiantuntija Eeva Pitkänen ympäristökeskuksesta.

Konsertit päättyivät perjantaina ja lauantaina puoliltaöin.

Pitkänen näkee, että tapahtumasta valittaminen on laskusuunnassa. Siitä kertovat tilastotkin; viime vuonna yhteydenottoja tapahtumaan liittyen tuli vielä 345 kappaletta. Pitkänen tosin huomauttaa, että valituksia voi tulla vielä lisää viikon edetessä.

Weekend Festivalin aiheuttama melu on kiristänyt Kyläsaaren lähistön asukkaiden hermoja aikaisempinakin vuosina.

Asukkaat saattavat kuitenkin saada rauhan piankin, kun festivaali on jättämässä tapahtuma-alueen sinne kaavaillun rakentamisen takia.

Elektroniseen musiikkiin erikoistunut festivaali keräsi Helsingissä kahden päivän aikana 70 000 kävijää.