Entisen CIA:n agentin odotetaan lähtevän Yhdysvaltain presidenttikilpaan sitoutumattomana ehdokkaana

Evan McMullin on konservatiivinen vaihtoehto Donald Trumpille, hänen tukiryhmänsä kertoo ABC Newsille. Julkisuudessa tuntematon McMullin ei ole tiettävästi koskaan ollut virassa, johon hänet olisi valittu vaaleilla.

USA:n presidentinvaali
Evan MacMullinin twitter-sivu.
Evan McMullin.Twitter

Yhdysvaltain presidenttikilpaan on ilmaantunut mahdollinen villin kortin kandidaatti: entisen CIA:n agentin Evan McMullinin odotetaan ilmoittavan maanantaina, että hän pyrkii presidentiksi sitoutumattomana ehdokkaana.

Suurelle yleisölle tuntemattoman McMullinin kampanjasivut (siirryt toiseen palveluun) avattiin pian sen jälkeen, kun useat amerikkalaismediat uutisoivat maanantaina hänen ehdokkuusaikeistaan.

ABC News (siirryt toiseen palveluun) kertoi saaneensa asiasta tiedon McMullinin tukiryhmältä, joka kuvailee häntä konservatiiviseksi vaihtoehdoksi Donald Trumpille.

MSNBC-kanavan aamuohjelman juontaja Joe Scarborough kertoi McMullinin ehdokkuusaikeista viestipalvelu Twitterissä (siirryt toiseen palveluun) useisiin nimettömiin lähteisiin viitaten. Asiasta uutisoi omien lähteidensä perusteella myös Buzzfeed News (siirryt toiseen palveluun), jonka mukaan Donald Trumpia vastustavia republikaanisia voimahahmoja on ollut mukana valmistelemassa McMullinin kampanjaa.

– Ei ole koskaan liian myöhäistä tehdä oikein, ja Amerikka ansaitsee paljon parempaa kuin mitä Donald Trump tai Hillary Clinton voivat tarjota meille, ABC News kertoo McMullinin sanovan tiedotteessa, jonka kanava on saanut käsiinsä yksinoikeudella.

LinkedIn-profiilinsa (siirryt toiseen palveluun) mukaan 40-vuotias McMullin on työskennellyt pääosan urastaan keskustiedustelupalvelu CIA:ssa, muun muassa terrorisminvastaisissa tehtävissä. Sen lisäksi hän on työskennellyt investointipankki Goldman Sachsissa ja viimeksi edustajainhuoneen republikaanisen ryhmän palveluksessa. ABC Newsin mukaan McMullin on ollut myös mormonikirkon lähetyssaarnaajana Brasiliassa.

Mediatietojen perusteella McMullin ei ole koskaan ollut virassa, johon hänet olisi valittu vaaleilla.

Lähteet: Reuters, Yle Uutiset