1. yle.fi
  2. Uutiset

Lappeenrannan kaupunginteatteri tarvitsee myyntitykin

Lappeenrannan kaupunginteatterin myynti takkuaa. Teatteriesityksiin ei ole saatu toivottua määrä katsojia ja nyt taloustilanne näyttää heikolta.

Lappeenranta
Lappeenrannan uuden kaupunginteatterin lipunmyyntipiste.
Pasi Tapanainen / Yle

Lappeenrannan kaupunginteatterin talous on heikoilla kantimilla. Teatteri on jäänyt tulostavoitteestaan, eikä syyskauden katsojatavoitekaan enää ole realistinen.

Teatterin toimintakate on tavoitteeseen (30.6.2016) nähden ylittynyt reilulla 400 000 eurolla eli 29 prosentilla. Suuren näyttämön esitykset ovat täyttyneet keskimäärin 44-prosenttisesti, pienen näyttämön täyttöaste on ollut 69 prosenttia.

Kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Olli Saarelan mukaan syy on myynnissä, jota ei todellisuudessa tee kukaan. Erityisesti ryhmämyynti on hoidettu huonosti. Syksyn ohjelmisto on Saarelan mukaan vetovoimainen.

– Tuotteessa ei ole mitään vikaa. Nyt vain täytyisi jalkautua tekemään sitä myyntityötä yrityksiiin ja yhteisöihin, sanoo Olli Saarela.

Myyjän tai myyntipäällikön palkkaaminen teatterille on kesäkuussa kirjattu Lappeenrannan kaupungin säästöohjelmaan, mutta toistaiseksi paikkaa ei ole täytetty.

Menokuri pysyy tiukkana

Kulttuuritoimen muiden osa-alueiden – kirjastot, museot, kirjastot – toiminta on kokonaisuutena pysynyt budjetissaan. Tiukkaa menokuria on kuitenkin noudatettava.

Kulttuuritoimen aiemmin saama lisämääräraha käytetään teatterin hyväksi.

Lue seuraavaksi