Valokuvat todistavat: Brittien erikoisjoukot toimivat Syyriassa

BBC on saanut haltuunsa ainoalaatuisia kuvia brittisotilaita Syyriassa.

Syyria
BBC:n uutinen erikoisjoukoista Syyriassa
BBC

Britannian yleisradioyhtiö BBC on saanut haltuunsa valokuvia, jotka yhtiön mukaan kuvaavat Britannian armeijan erikoisjoukkojen toimintaa Syyriassa.

Kesäkuussa otetut kuvat julkistettiin (siirryt toiseen palveluun) eilen maanantaina. Kuvat on otettu Syyrian ja Irakin välisen rajan läheisyydessä olevassa al-Tanafin tukikohdassa. Islamistinen äärijärjestö Isis oli hieman ennen kuvien ottamista tehnyt hyökkäyksen tukikohtaan.

Britannian erikoisjoukkojen läsnäolo Syyriassa on ollut tiedossa.

Kuvissa nähdään Thalab -pitkän matkan partioajoneuvoja, sekä brittisotilaita, joilla on tarkkuuskivääreitä, raskaita konekivääreitä ja panssarintorjuntaohjuksia.

Silminnäkijöiden mukaan sotilaat vaikuttivat olevan puolustuksellisessa roolissa. Al-Tanafin tukikohta kuuluu ns. Uuden Syyrian armeijalle. Sen edustajat kieltäytyivät kommentoimasta brittien toimintaa, mutta myönsivät saavansa heiltä apua.

– Saamme brittiläisiltä ja amerikkalaisilta kumppaneiltamme erikoisjoukkojen koulutusta. Saamme myös Pentagonilta aseistusta ja varusteita sekä ilmatukea.

BBC:n mukaan erityisesti Pentagonin vastuulla oleva Uuden Syyrian armeijan koulutus ei ole ollut kovin menestykseksästä. Monet taistelijat ovat joutuneet vihollisen vangeiksi ja menettäneet aseensa Al-Qaidalle.

Lähteet: BBC