Kaksi vakavaa tasoristeysonnettomuutta neljän päivän sisällä

Henkilöauto raahautui noin 150 metriä junan edessä tiistaiaamuna Pyhäjärvellä. Auto romuttui täysin, mutta ihmeen kaupalla kuljettaja selvisi lievin vammoin. Edellinen tasoristeysonnettomuus tapahtui lauantaina naapurikunnassa Haapajärvellä, jossa mönkijän kuljettaja kuoli.

liikenne
vartioimaton tasoristeys
Toni Pitkänen / Yle

Varhain tiistaiaamuna malmilastissa ollut juna oli peruuttamassa alhaisella nopeudella Pyhäjärven kaivokselle, kun samaan aikaan Ruotasen suunnasta lähestyi henkilöauto. Henkilöautoa kuljettanut nainen ei havainnut peruuttavaa junaa ja junan vaunun puskin osui auton oikeaan kylkeen. Puskin lävisti koko auton kyljen ja auto tarttui lopulta junan vaunuun kiinni.

Auto raahautui noin 150 metrin matkan junan edessä, ennen kuin vauhti pysähtyi. Kuin ihmeen kaupalla auton kuljettaja selvisi kolarista lievin vammoin, vaikka hänen autonsa romuttui täysin.

Poliisi on huolissaan tilanteesta, sillä tapaus oli toinen vakava tasoristeysonnettomuus lyhyen ajan sisään Jokilaaksojen alueella Pohjois-Pohjanmaalla.

Edellinen tasoristeysonnettomuus tapahtui lauantaina Pyhäjärven naapurikunnassa Haapajärvellä. Mönkijän kuljettaja oli lähtenyt ylittämään vartioimatonta tasoristeystä, jolloin siirtoajossa olleen kahden veturin yhdistelmä oli osunut mönkijään. Mönkijää kuljettanut paikkakuntalainen mies kuoli törmäyksen seurauksena.

Liikenneviraston tilaston mukaan tänä vuonna toukokuun 20. päivään mennessä Suomessa oli sattunut 16 tasoristeysonnettomuutta, joissa oli kuollut yhteensä viisi henkeä.