Kaupungin ja Kervisen sovulle sinetti – Kotka maksaa entiselle museomestarille 50 000 euroa

Kotkan kaupungin ja entisen museomestarin sovusta tehty oikaisuvaatimus on hylätty. Oikaisuvaatimuksen tehnyt kaupunginvaltuutettu tyytyy päätökseen.

museotyöntekijät
Kotkan kaupungintalo.
Maija Tuunila / Yle

Kotkan kaupunginhallitus on hylännyt kaupungin ja sen entisen museomestarin Asko Kervisen sovinnosta tehdyn oikaisuvaatimuksen. Kaupunginhallitus päätti asiasta maanantaina.

Kaupunki ja Kervinen allekirjoittivat sovintosopimuksen kesäkuussa. Siinä Kaupunki myöntyi maksamaan Kerviselle 50 000 euroa, jotta Kervinen luopuu vireillä olevista oikeusprosesseista, eikä saata alkuun uusia.

Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Olli Kekkonen jätti asiasta oikaisuvaatimuksen, jonka mukaan asia tulisi ratkaista oikeudessa.

Maanantain päätöksen jälkeen, Kekkonen kuitenkin kertoo tyytyvänsä kaupunginhallituksen ratkaisuun, eikä aio viedä asiaa eteenpäin.

– Tässä kaupungissa on tarpeeksi oikeusprosesseja, Kekkonen toteaa.

Kaupungin kannan mukaan sopu on edullisin ratkaisu, jos sillä saadaan käräjäoikeudessa vireillä olevien asioiden ohella yli 10 vuotta kestänyt kantelu- ja valituskierre tuomioistuimiin loppumaan.

Mikäli sovinto Kervisen, Kotkan kaupungin ja sovinnon muiden osapuolten välillä peruuntuisi, jatkuisivat eri oikeudenkäynnit ja muut hallinnolliset riitaisuuksien ratkaisumenettelyt.