Vuoden 2017 Meripäivät takaisin Kantasatamaan – paraati jo keskiviikkona

Tall Ships Races -purjelaivatapahtuma järjestetään ensi vuonna yhtä aikaa Kotkan Meripäivien kanssa. Tämän takia myös Meripäivät järjestetään jo heinäkuun puolivälissä. Meripäivä-paraati käynnistää tapahtuman päivää tavanomaista aiemmin.

Kuva: Mika Moksu / Yle

Ensi kesän suurtapahtumien Tall Ships Racesin ja Meripäivien suunnittelu on jo täydessä vauhdissa Kotkassa.

Kaksi edellistä vuotta Meripäivien tapahtumat ovat keskittyneet Sapokan venesatamaan ja Arto Tolsa Areenan ympäristöön. Ensi vuonna festivaalin on tarkoitus palata kokonaan takaisin Kotkan kantasatamaan.

– Tämän onnistuminen riippuu Old Port -hankkeesta ja sen rakennusvaiheista, sanoo Kotkan kulttuurijohtaja Antti Karjalainen.

Kotkan kantasatamaan on tarkoitus rakentaa tulevina vuosina muun muassa outlet-myymälöitä, hotelli, viihdekeskus, ravintola ja asuntoja.

Tavoitteena 300 000 kävijää

Meripäivät muuttuu Tall Ships Races -tapahtuman myötä myös muilta osin. Tavallisesti festivaali on järjestetty heinäkuun viimeisenä viikonloppuna torstaista sunnuntaihin.

Ensi vuonna Meripäivät käynnistyy perinteisellä juhlaparaatilla jo keskiviikkoiltana 12. heinäkuuta. Tall Ship Races -tapahtuma alkaa vuorostaan torstaina ja jatkuu rinnan Meripäivien kanssa sunnuntaihin asti.

Perinteinen Kotka-lava pystytetään jälleen, mutta sen sijaintia ei vielä paljasteta. Meripäivä-areenan kohtalo on vielä avoin.

– Jonkinlainen iso konserttilava on tulossa, mutta se on vielä auki, että millainen ja minkä niminen. Konsertteja on tarkoitus järjestää siellä ainakin perjantaina ja lauantaina, sanoo Antti Karjalainen.

Lapsille ohjelmaa on luvassa edellisvuosien tapaan.

Ensi vuoden Tall Ships Races -tapahtumaan ja Kotkan Meripäiville odotetaan 300 000:ta kävijää. Tavallisesti pelkästään Meripäivillä käy noin 200 000 ihmistä.