Kansanedustajana aloittanut Rehn-Kivi: Haglundin lähtö oli pettymys

Tiistaina kansanedustajan valtakirjansa jättänyt Veronica Rehn-Kivi (r.) kertoo pettyneensä, kun Carl Haglund ilmoitti jättävänsä eduskunnan. Haglundin tilalle varapaikalta eduskuntaan nouseva toisen polven kansanedustaja sanoo kuitenkin olevansa innoissaan uudesta tehtävästään.

politiikka
Veronica Rehn-Kivi.
Veronica Rehn-Kivi.Jaani Lampinen / Yle

Eduskunta joutui tiistaina hetkeksi polkaisemaan arkirutiininsa käyntiin, kun varasijalta Uudenmaan kansanedustajaksi noussut Veronica Rehn-Kivi (s.1956) saapui jättämään edustajan valtakirjansa puhemies Maria Lohelalle (ps.). Syysistuntokauden alkuun on vielä muutama viikko, mutta Rehn-Kivi kertoo aloittavansa innostuneena yllätyksenä tulleen pestinsä.

– Olin pettynyt, kun Carl Haglund ilmoitti luopuvansa, koska hän on hoitanut tehtäviään todella hyvin. Samalla olen kuitenkin innoissani aloittamassa tätä tehtävää.

Kauniaisten kunnallispolitiikasta valtakunnansarjaan

Rehn-Kivellä on pitkä kokemus RKP:n hallitseman Kauniaisten kunnallispolitiikasta. Valtakunnanpolitiikassa RKP on puolestaan nyt poikkeuksellisesti oppositiossa, joten näkökulmaero on ilmeinen.

– Ero on iso. Olen tietysti kunnallispolitiikassa pystynyt vaikuttamaan aika moneen asiaan. Nyt oppositiossa olen ymmärtänyt, että on myös vaikea saada kaikkea tietoa, mitä tarvitaan päätöksentekoon.

– Tietysti aloitan sillä, että yritän tutustua muihin kansanedustajiin ja pyrin verkostoitumaan, että pääsen asioiden ytimeen, Rehn-Kivi hahmottelee ensiaskeleitaan eduskuntatyössä.

Äidiltä ei ole tullut neuvoja

Veronica Rehn-Kivi on toisen polven poliitikko, sillä hänen äitinsä Elisabeth Rehn toimi muun muassa puolustusministerinä ja antoi kovan vastuksen Martti Ahtisaarelle vuoden 1994 presidentinvaaleissa. Neuvoja ei ole kuitenkaan sadellut.

– Ei oikeastaan ole tullut neuvoja. Olen seurannut hänen uraansa ja olen hänestä ylpeä, mutta kyllä minä nyt teen ihan omaa uraa.