KPL:n nuori lukkari uskoo suunsoiton lisääntyvän pudotuspeleissä – "Yllättävän vähällä olen vielä päässyt"

Miesten Superpesiksen viimeiset runkosarjaottelut pelataan tiistaina. Kouvolan Pallonlyöjät pelaa viimeisen ottelunsa kotikentällä Kiteen Palloa vastaan. Ottelussa riittää panosta, sillä KPL taistelee edelleen tiukasti kotiedusta pudotuspeleissä. Kouvolalaisten tavoitteena on mitali.

urheilu
Kouvolan Pallonlyöjät harjoittelee pesäpallostadionilla.
Antti Ojala / Yle

Kouvolan Pallonlyöjät tavoittelee kotietua ensi viikolla alkaviin miesten Superpesiksen pudotuspeleihin. Tiistaina pelattavaan viimeiseen runkosarjaotteluun lähdettäessä joukkue on sarjataulukossa neljäntenä.

– Olemme pelanneet kotikentällä paremmin ja kotikenttäedulla on merkitystä, kuten kaikissa palloilulajeissa. Kotietu säästäisi vähän matkojakin. Meidän pudotuspelit alkavat ikään kuin tänään ja tänään taistelemme ensimmäisestä askeleesta kohti tavoitetta eli mitalia, toteaa pelinjohtaja Eero Pitkänen.

KPL koki kovan menetyksen heti alkukaudesta, kun joukkueen kärkihankinta Toni Laakso loukkaantui ja joutui jättämään kauden kesken. Laakson loukkaantuminen sotki KPL:n peliä, jota on parsittu kasaan pala kerrallaan.

– Mielestäni olemme pelanneet hyvin viime aikoina. Myös niissä peleissä, joista emme ole saaneet pisteitä, on ollut paljon iloisia juttuja. Olen kyllä tässä vaiheessa tyytyväinen joukkueen tasoon, vakuuttaa Pitkänen.

Seuran oma kasvatti otti lukkarin paikan

Laakson loukkaantuminen avasi näyttöpaikanedustusjoukkueessa seuran omalle kasvatille Jesse Eskeliselle, jonka oli määrä pelata kausi KPL:n A-junioreissa. Ennen kutsua Superpesikseen hän ehti pelata Kuopiossa Ykkospesistä.

Lukkari Jesse Eskelinen
Jesse Eskelinen liittyi KPL:n edustusjoukkueeseen toukokuun lopulla.Antti Ojala / Yle

– Aikaisempina kesinä olen päässyt pelaamaan muutaman pelin tässä sarjassa, mutta ei voi sanoa, että kokemusta olisi hirveästi ollut. Koko ajan olen kuitenkin päässyt paremmin mukaan sarjaan ja tuntuu, että koko ajan olen pelannut paremmin ja paremmin.

Eskelisen vahvat otteet lukkarina eivät tulleet yllätyksenä pelinjohtaja Eero Pitkäselle, joka on valmentanut Eskelistä junnuissa.

– Talvella hän sai hieman fysiikkaa kuntoon, mikä on auttanut paljon. Pelitaktisuudessa ja -teknisyydessä hän on ollut aikalailla valmista kauraa jo pidemmän aikaa.

Lukkari kuulee roolissaan jatkuvasti suun soittoa vastustajan pelaajilta, mutta Eskelistä tämä ei tunnu haittaavan.

– Yllättävän vähällä olen vielä päässyt, mutta pudotuspeleissä varmaan tulee enemmän suunsoittoa, mutta ei se ole mikään ongelma. Keskityn olennaiseen, enkä mieti, mitä kaarella huudellaan.

Omalla suorituksella ja omilla jutuilla kohti mitalia

KPL:n kapteeni Anssi Lammila on myös ollut vahvassa vireessä ja kärkilyönneissä ennätyksetkin on rikottu. Joukkueen peli kaikkinensa alkaa Lammilan mukaan näyttää siltä, miltä pudotuspelien alla pitääkin.

Joni Rytkönen ja Anssi Lammila harjoittelevat.
Joni Rytkönen ja Anssi Lammila treeneissä ennen viimeistä runkosarjaottelua.Antti Ojala / Yle

Ensi viikolla käynnistyvissä pudotuspeleissä Kouvolan Pallonlyöjät näyttäisi saavan vastaansa joko Oulun Lipon tai Koskenkorven Urheilijat.

– Uskon, että pystymme voittamaan molemmat, joten sinällään vastustajalla ei ole väliä. Matkan takia ehkä kuitenkin mieluummin Koskenkorva, mutta muuten ei ole väliä. Otetaan se kotietu niin ei tule kuin yksi reissu tehtäväksi.

KPL:n tavoite tällä kaudella on päättää kausi mitalijuhliin. Anssi Lammila muistuttaa, että samaa pesistä pelataan pudotuspeleissäkin.

– Jos olemme sarjassa 28 pelatun runkosarjaottelun jälkeen neljäntenä, niin pikkuisen ruuvia kiristämällä voitamme ne kolme muutakin. Mutta se tulee omien suoritusten kautta. Kärsivällisyys on varmaan se mitä painotetaan. Meillä ole kiire mihinkään ja pärjäämme omilla jutuilla.

Pelinjohtaja Eero Pitkäsellä on vahva luotto suojatteihinsa.

– Harjoitukset on harjoiteltu ja nyt mennään. Hetkessä eläminen ja päivittäinen pelissä ja tiukassa paikassa onnistuminen ratkaisee. Tällä hetkellä uskon vahvasti, että meillä on mahdollisuus se mitali ottaa.