Bussilastillinen pelaajia löysi pikkukaupunkien Pokémonit sekä ystävystyi muiden pelaajien kanssa – matkanjohtaja: "Yksi parhaista reissuista"

Savossa Pokémon GO -pelaajat osallistuivat tänään nilsiäläisen bussiyrityksen järjestämälle pelimatkalle, jossa Pokémoneja pääsi jahtaamaan myös omaa kylää kauemmaksi. Pelaajat etsivät matkalta sellaisia Pokémoneja, joita ei kotikulmilla tule vastaan. Tärkeää oli tietenkin myös kaverien seura.

Kuva: Mari Karjalainen / Yle

Edessä näkyy loppumattoman näköistä maantietä, kun nilsiäläisen linja-autoyrityksen bussi kiitää eteenpäin mukanaan yli 30 matkustajaa. Erikoista on se, että tällä maakuntamatkalla mukana ei ole vain eläkeläisiä, vaan joukossa on lapsia, teinejä, vanhempia. Yksi mummokin on lähtenyt mukaan, sillä tyttären poika on houkutellut hänet mukaan tälle Suomen ensimmäiselle Pokémon GO -pelimatkalle.

Odotukset matkan alussa ovat korkealla ja bussissa on reissutunnelmaa.

Pelimatkalle lähtenyt Riku Hätinen on valmistautunut pelimatkaan lataamalla älypuhelimen akun ja varavirtalähteet täyteen. Ilman virtaa pelimatkasta tulee nuorukaisen mukaan vain tavallinen maakuntamatka.

– Näinköhän olisi täällä näin paljon porukkaa, jos otettaisiin tuo Pokémon Go -nimi tuosta maakuntamatka -sanan edestä pois, pohtii Rikun kaveri Niko Horttanainen.

Nilsiäläisen Linja-autoliike E. Ahosen markkinointi- ja myyntijohtaja Sinikka Ahonen sai idean pelimatkan järjestämisestä, kun Helsingistä lomalle saapunut tytär valitteli PokeStopien vähäistä määrää paikkakunnalla. Koska Pokémoneja löytää pelissä paremmin ryhmänä liikkuessa, päätettiin ryhmämatka Pokémon-kouluttajille pistää pystyyn.

Uutta matkaa kyselty

Kun joukko päästetään ulos bussista Pieksämäellä, kaikki lähtevät innokkaasti kävelemään kännykät kädessä, odottaen, että uusi Pokémon hyppäisi ruudulle.

Matkanjohtaja Katri Väätäinen kertoo jahdin keskeltä, että koko porukka on ollut hyvin innoissaan. Pokémoneja on löytynyt paljon ja myös savolaisten pelaajien harvinaisuuksia, kuten Growlithe, on saatu napattua.

Kuva: Mari Karjalainen / Yle

Retki on vienyt Pokémon-kouluttajat Nilsiän, Siilinjärven ja Kuopion kautta Suonenjoelle, Pieksämäelle ja Varkauteen jahtaamaan japanilaisesta animesta tuttuja taskuhirviöitä. Näin myös pienempien paikkakuntien pelaajat pääsevät etsimään Pokémoneja, joihin harvemmin omalla kylällä törmää.

– Matkasta on tykätty kovasti ja uutta matkaakin on jo kyselty. Nähtäväksi jää, ehtiikö tässä järjestää vielä toista matkaa, Väätäinen pohtii.

Ei se pelaaminen, vaan ne kaverit

Sekä Väätäinen, että matkalle osaa ottanut Niko Horttanainen korostavat, että pelissä ei ole parasta itse pelaaminen, vaan se, että peli on sosiaalinen ja yhteisöllinen.

– Ei olisi yhtään niin mielenkiintoista liikkua yksin ympäri Kuopion keskustaa puhelin kädessä, kuin silloin kun siellä on ne 100 muutakin (pelaajaa). En tällekään matkalle olisi lähtenyt, jos ei olisi kavereita ollut tulossa, Horttanainen selittää.

Matkanjohtaja kertoo, että paikalle on houkuteltu paikallisia pelaajia Facebookin kautta. Bussimatkalaiset ja heitä tapaamaan tulleet paikalliset Pokémon-kouluttajat vaihtavat pelikuulumisia. Uudet tuttavuudet kysyvät toisiltaan, millä tasolla he pelaavat tai mitä Pokémoneja toinen on jo löytänyt.

Useana kesänä bussimatkoja vetänyt Väätäinen uskaltaa jo sanoa, että Pokémon-pelimatkassa on oma taikansa.

– Tämä on ehdottomasti yksi parhaista ja mieleenpainuvimmista reissuista. On tosi mukava fiilis.