1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Puolalainen 80-vuotias viettelijätär huumasi ja ryösti useita ikämiehiä

Poliisin mukaan eläkeläismiehiä saalistanut nainen on jo aiemmin tuomittu useista varkauksista ja petoksista.

Kuva: Päivi Meritähti / Yle

Puolan poliisi on pidättänyt 80-vuotiaan naisen, jota epäillään useiden eläkeläismiesten huumaamisesta ja ryöstämisestä.

Viranomaisten mukaan nainen saalisti iäkkäitä miehiä, jotka etsivät aviopuolisoa sanomalehtien seuranhakupalstoilla.

Illallisen aikana nainen sujautti uhrinsa ruokaan rauhoittavaa lääkettä. Kun uhri nukahti, niin nainen varasti hänen omaisuuttaan.

Yhdessä oikeuteen päätyneessä tapauksessa viettelijättären epäillään varastaneen noin 1 800 euron arvosta koruja, elektroniikkaa ja käteistä 78-vuotiaalta mieheltä, joka oli kutsunut naisen vierailulle Szczurowan kylässä sijaitsevaan kotiinsa.

Poliisin keräämien todisteiden perusteella nainen oli ryöstänyt useita lemmenkipeitä ikämiehiä samalla tekniikalla. Tutkinnan aikana selvisi, että nainen oli tuomittu aiemmin useita kertoja varkauksista ja petoksista.

Puolalaisen Polska Times -lehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan epäilty on hoikka, huolellisesti meikattu ja hänellä on kauniisti leikatut hiukset.

– En olisi ikinä uskonut, että tämä nainen on 80-vuotias tai että hän kykenisi tällaisiin tekoihin, Brzeskon alueen syyttäjä Andrzej Lesniak sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Nainen on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin. Jos oikeus toteaa naisen syylliseksi, niin hän voi saada jopa 20 vuoden vankeustuomion.