1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kyyhkylinnut

Uhkaavan peltopalon erikoinen syy: epäonninen kyyhky lensi sähkölinjaan

Sähkölinjaan lentänyt sepelkyyhky sytytti vasta puitua viljapeltoa tuleen iltapäivällä Raumalla. Peltoa ehti palaa noin puoli hehtaaria.

kyyhkylinnut
Harjavallan paloaseman auto
Katja Halinen / Yle

Satakunnan pelastuslaitos sai tiistai-iltapäivänä palohälytyksen viljapellolle Raumalla. Sähkölinjaan lentänyt sepelkyyhky aiheutti sen verran kipinöintiä 20 kilovoltin sähkölangoissa, että alapuolella ollut juuri puitu viljapelto syttyi tuleen.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Ala-Kierintielle puoli neljältä tiistai-iltapäivällä. Tuli ehti levitä noin puolen hehtaarin alalle.

Päivystävän palomestarin Timo Nurmisen mukaan turmassa oli huonon tuurin lisäksi myös ripaus onnea. Lähimmät rakennukset sijaitsivat vain noin 50 metrin päässä paloalueesta.

– Onneksi tuulen suunta oli hyvä ja pelto puitu juuri. Vastakkaisella tuulensuunnalla rakennukset olisivat olleet todellisessa vaarassa, Nurminen sanoo.

Palomestarin mukaan eläinten aiheuttamat tulipalot ovat verrattain harvinaisia. Yleensä linjoihin lentäneet linnut ovat kyyhkyä suurikokoisempia muuttolintuja. Myös muuntajiin eksyvät eläimet aiheuttavat jonkin verran pelastuslaitokselle tehtäviä

Lue seuraavaksi