Kukkia äidille! Kaupunkien maisemaniityt ovat nyt upeimmillaan

Emil keräsi kaupungin kylvämiä kukkia äidilleen isänsä Timo Viitalan kanssa tiistaina Tampereella. Isä ja poika olivat luvallisissa puuhissa, sillä maisemaniittyjen värikästä satoa saa poimia kuka tahansa useissa kaupungeissa.

Timo ja Emil Viitala keräsivät tiistaina Ryydynpuistossa kukkia tuliaisiksi äidille. Timo Viitala kehuu, että vieressä asuvalla riittää tuoreita kukkia maljakoissa. Emil taas kertoo leikkineensä kavereiden kanssa pellon laitamilla. Kuva: Anna Sirén / Yle

Ruiskaunokkia, kesämalvikkia, pioniunikkoa ja hunajakukkaa – Ryydynpuiston maisemaniitty Tampereella on nyt kauneimmillaan. Kukkapeltojen reunoille on kylvetty myös hernettä ja kauraa.

Niittyjen kukkia, viljaa ja herneitä saa kerätä omaan käyttöön. Vastaavia kaupunkipeltoja ja maisemaniittyjä on useissa eri kunnissa, muun muassa Vantaalla (siirryt toiseen palveluun) ja Jyväskylässä (siirryt toiseen palveluun).

Tänä kesänä Tampereelle saatiin kaksi uutta maisemapeltoa, joista Ryydynpuisto sijaitsee Ryydynpohjassa ja Varsanpuisto Takahuhdissa. Yhteensä maisemapeltoja on Tampereella seitsemän. Osa niistä on lepovuorossa eli ne kasvavat heinää.

Kuva: Anna Sirén / Yle
Kuva: Anna Sirén / Yle
Kuva: Anna Sirén / Yle
Kuva: Anna Sirén / Yle