1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. internet

Taiwan haluaa stopin rattipokemonille

Taiwanin viranomaiset vaativat suositun Pokémon Go -pelin kehittäjiä poistamaan virtuaalihahmot moottoriteiden liepeiltä. Viiden päivän aikana yli 1 200 kuljettajaa on kärynnyt suosikkipelin pelaamisesta ajaessa.

Suosittu Pokemon Go -peli lanseerattiin Taiwanissa 6.8.2016. Pelissä etsitään virtuaalihahmoja todellisesta ympäristöstä. Kuva: David Chang / EPA

Taiwanin liikenneviranomaiset ovat pyytäneet suositun Pokémon Go -pelin kehittäjäyhtiötä Nianticia poistamaan virtuaalihahmot Taiwanin moottoriteiden liepeiltä. Syynä ovat toistuvat liikenneongelmat.

Taiwanin poliisin mukaan 1 210 kuljettajaa on jäänyt kiinni liikennesääntöjen rikkomisesta pelatessaan Pokémonia ratissa sen jälkeen kun peli lanseerattiin Taiwanilla lauantaina. Virtuaalisia Pokémon-hahmoja ei ole nytkään sijoitettu moottoriteille, mutta moottoriteiden lähistölle sijoitetut hahmot ovat aiheuttaneet ongelmia.

Esimerkiksi tietunnelin rampin lähistöllä sijaitsevalle vapaustaistelija Chiang Wei-shuin patsaalle on sijoitettu pokemoneja. Paikalla on ollut siinä määrin liikenneongelmia, että poliisi on lisännyt partiointia ja kehottanut kuljettajia välttämään äkkijarrutuksia.

Viranomaiset ovatkin pyytäneet Nianticia poistamaan hahmot myös moottoriteiden levähdysalueilta. Kiinni jäänyt kuljettaja voi saada 85 euron sakot matkapuhelimen käyttämisestä liikenteessä.

Pokémon Go -pelissä etsitään virtuaalihahmoja todellisesta ympäristöstä. Mobiilipeli hyödyntää puhelimen paikannusominaisuutta ja kameraa yhdistäessään mielikuvitushahmot oikeisiin maisemiin.