Itä-Suomen yliopistolla jaettu ja piilotettu islam-vastaisia lappusia

Itä-Suomen yliopisto aikoo selvittää, mitä Joensuun kampuksella tapahtuu. Islam-vastaisien lappujen jakamisesta on tehty tutkintapyyntö poliisille, mutta lappujen jakajaa ei tavoitettu ja poliisi lopetti tapauksen tutkinnan. Yle Joensuun saamien tietojen mukaan lappusia kuitenkin jaellaan edelleen yliopistolla.

Kotimaa
Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampus.
Esa Huuhko / Yle

Itä-Suomen yliopistolla Joensuussa jaetaan islam-vastaisia lappusia. Lappuja on piiloteltu myös yliopiston kirjaston kirjojen väliin. Lapuissa kirjoitetaan muun muassa, että "islam on uhka suomalaiselle kulttuurille."

Aiheesta tehtiin alkukesästä tutkintapyyntö Itä-Suomen poliisille. Poliisi selvitti asiaa, mutta lappujen jakajaa tai jakajia ei tavoitettu ja tapauksen selvittäminen lopetettiin.

Yle Joensuun saamien tietojen mukaan islam-vastaisia lappusia jaetaan edelleen avoimesti yliopistolla.

Komisario Sami Joutjärvi sanoo, että tekijän selvittäminen vaatii aktiivisuutta yliopiston henkilöstöltä, jos lappujen jakajaa ei ole tallentunut valvontakameroille.

Joutjärvi sanoo, että tapaus voidaan avata tarvittaessa uudestaan.

Itä-Suomen yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen kuuli lappujen jakamisesta ensimmäisen kerran Ylen toimittajalta. Rehtori aikoo selvittää, mitä Joensuun kampuksella on tapahtunut.

– Suhtaudumme tähän hyvin kielteisesti. Emme suvaitse tiloissamme minkäänlaista poliittista tai rasistista propagandaa.

Lisätty 10.8.2016 klo 10:46: Tieto lapuissa olevasta tekstistä.