Madeiran metsäpalolla ei vaikutusta Suomesta tehtäviin matkoihin – Finnair lentää normaalisti

Suuri metsäpalo on aiheuttanut isoja vahinkoja Portugalin turistisaarella Madeiralla. Matkatoimistoista kerrotaan, että metsäpalolla ei ole ollut vaikutusta Suomesta tehtäviin matkoihin. Myös Finnair lentää näillä näkymin normaalisti Madeiralle. Ulkoministeriölle matkustusilmoituksen on tehnyt runsaat sata Madeiralla olevaa suomalaista.

Kotimaa
Tulipalo Madeiralla.
Gregóri Cunha / EPA

Suuri metsäpalo on aiheuttanut isoja vahinkoja Portugalin turistisaarella Madeiralla. Noin tuhat ihmistä on evakuoitu pääkaupungin Funchalin alueella palon vuoksi.

Matkatoimistoista kerrotaan, että Madeiran metsäpalolla ei ole ollut erityisiä vaikutuksia Suomesta tehtäviin matkoihin.

– Nämä tulipalot eivät ole vaikuttaneet meidän hotelleihin, eli hotellit eivät ole olleet näillä paloalueilla. Savunhajua on ollut Funchalin kaupungissa. Yhdestä hotellista olemme siirtäneet neljä asiakasta savun vuoksi, kertoo Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski.

– Lomakohteessa on myös koko ajan informoitu asiakkaita, että missä mennään.

Pucilowskin mukaan metsäpalon vuoksi ei ole tullut matkojen peruutuksia. Matkatoimisto myös lennättää asiakkaitaan Madeiralle normaalisti.

Finnair lentää normaalisti

Johtaja Päivyt Tallqvist Finnairin ja Aurinkomatkojen viestinnästä kertoo, että asiakkaat ovat eilen jonkin verran kyselleet asiasta, mutta muuten erityisiä tiedusteluja ei ole tullut.

– Olemme olleet yhteydessä kohteeseen ja siellä on tilanne ilmeisesti rauhoittunut, Tallqvist sanoo.

Tallqvistin mukaan Madeiran metsäpalo ei vaikuta Finnairin lentoihin.

– Finnair lentää Funchaliin kerran viikossa maanantaisin. Näillä näkymin ei vaikuta lentoihin. Toki seuraamme tilannetta. Näillä näkymin lennämme sinne ensi viikollakin.

Matkatoimisto Aurinkomatkat on osa lentoyhtiö Finnairia.

Retkiä metsiin ja korkeimmille alueille kehotetaan välttämään

Suomen Lissabonin suurlähetystö on kehottanut (siirryt toiseen palveluun) Madeiralla ja manner-Portugalissa matkailevia suomalaisia välttämään metsiin ja Madeiran saaren korkeimmille alueille suuntautuvia retkiä. Myös manner-Portugalissa on suuria metsäpaloja.

Suurlähetystö myös kehottaa noudattamaan paikallisten viranomaisten suosituksia.

Ulkoministeriölle matkustusilmoituksen on tehnyt runsaat sata Madeiralla olevaa suomalaista.

Metsäpaloista aiheutuvan savun ja pienien palovammojen vuoksi Madeiralla yli 300 ihmistä on joutunut hakeutumaan sairaalahoitoon. Ulkoministeriön tietoon ei ole tullut sairaalahoitoon hakeutuneita suomalaisia.