Miesten superpesiksessä on nyt muitakin mestariehdokkaita kuin Sotkamon Jymy – "Tasoa on nostettava"

Miesten Superpesiskausi vaikuttaa tässä vaiheessa jotenkin tutulta. Runkosarjan jälkeen odotetaan jo loppuottelusarjaa Sotkamon ja Vimpelin välillä, ja tietysti Sotkamon mestaruusjuhlia. Jymyn puolelta muistutetaan, että nyt voi käydä myös toisin.

urheilu
Pesäpalloa Sotkamossa.
Niko Mannonen / Yle

Miesten Superpesiksen päättyneen runkosarjan kärjessä ovat tutut joukkueet Vimpeli, Sotkamo ja Joensuu, mutta jotain on muuttunut, sanoo runkosarjassa toiseksi sijoittuneen Sotkamon Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen. Nyt ei kannata tuudittautua vain odottamaan Sotkamon kultajuhlia.

– Oma pelimme on toki parantunut, mutta moni muukin superpesisjoukkue voi tehdä nyt yllätyksiä, joita pesisyleisö odottaa. Sisäpeli on parantunut Seinäjoella, Koskenkorvalla ja monella muullakin, eli pudotuspeleissä täytyy onnistua pärjätäkseen.

Kuosmanen laskee, että Sotkamo saa todennäköisesti pudotuspeleissä vastaansa Hyvinkään.

– Tässä on viikon verran aikaa hioa kuvioita. Hyvinkää on niin kovalyöntinen sisäpelijoukkue, että sen kanssa on pelattava hyvin.

Jymyn lukkari Toni Kohonen toteaa runkosarjan jälkeen, että Jymyllä ei ole varaa vain odotella loppuotteluita. Hyvien lyöntien joukkoon eksyy vielä liikaa heikkoja suorituksia.

– Tasoa on nostettava. Hyvien lyöntien joukkoon eksyy vielä liikaa heikkoja suorituksia. Kaikki muut tuntuvat jo laskevan, että lopussa Jymy pelaa Vimpeliä vastaan. Jymyssä ei niin ajatella. Loppuottelupaikan ansaitakseen on ensin selvittävä pudotuspeleistä.

Miksi loppuottelupari on kuitenkin Jymy - Veto?

Sotkamo ja Vimpeli tuntevat toisensa loppuotteluista hyvin. Tällä vuosikymmenellä kohtaamiset on vienyt nimiinsä Jymy ja Veto on saanut niellä tappion katkeraa kalkkia kerta toisensa jälkeen. Mutta mikä oikein tekee Vimpelistä haastavan vastustajan Jymylle ja toisinpäin? Vimpelin kapteeni Henri Puputti toteaa suoraan, että Sotkamon Jymy on vahva kokonaisuus.

Muut tuntuvat jo laskevan, että lopussa Jymy pelaa Vimpeliä vastaan. Jymyssä ei niin ajatella. Loppuottelupaikan ansaitakseen on ensin selvittävä pudotuspeleistä.

Toni Kohonen

– Jymyllä on aika lailla kaikki palikat koossa. Ulkopeli on rautaa, on hyvä lukkari ja jokerit. Jymyssä ei ole heikkoja kohtia, joten sitä vastaan pärjätäkseen on tehtävä aina hyviä suorituksia.

Jymyn lukkari Toni Kohonen kehuu Vimpeliä yhtä estotta.

– Kärjen neljä, viisi miestä ovat erittäin nopeita ja vaarallisia. Mikko Kanala ja Henri Puputti ovat muiden muassa kavereita, jotka ovat hallinneet tällä kaudella tilastoja, että haastava ryhmä on kyseessä. Kysymysmerkkinä on tietysti se, jääkö peräpään lyöjille etenijöitä vietäväksi.

Puputti on ollut tällä vuosikymmenellä mukana katsomassa Jymyn kultajuhlia kallella kypärin. Hän ei kuitenkaan myönnä, että Jymystä olisi tullut Vimpelille peikko.

– Kumpikin joukkue on niin kova, että voitto jää kiinni hyvistä suorituksista. Me olemme saaneet turpaamme viiden vuoden ajan, mutta jaksamme edelleen yrittää. Kyllä se mestaruus jossain vaiheessa sieltä tulee.