Soini perussuomalaisten kannatusromahduksesta: En antaudu

Perussuomalaisten kannatus putosi Ylen tuoreimmassa mittauksessa kuuden vuoden takaisiin lukuihin. Puheenjohtaja Timo Soinin mukaan paniikkiin ei ole syytä.

politiikka
Timo Soini
Timo SoiniJarno Kuusinen / AOP

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini näkee perussuomalaisten kannatuslaskun johtuvan siitä, että "Suomea käännetään raiteileen". Soini kommentoi Ylen tuoreinta kannatusmittausta blogissaan. Perussuomalaisten kannatus putosi heinä-elokuussa 7,6 prosenttiin.

– Politiikka on pitkäjänteistä ja kärsivällistä työtä. Kirjoitin plokiin 7.7, että ensi kuussa tulee taas uusi galluppi. Ja se tuli tänään. Se oli entistä huonompi, Soini kirjoittaa.

Soinin mukaan panikointiin ei ole syytä. Hän huomauttaa, että kyselyssä puoluekantansa kertoi 58 prosenttia vastaajista. Kärsivällisyys palkitaan, hän kirjoittaa.

– Fakta on se, että seuraavat vaalit ovat normaalisti keväällä 2019. Silloin ratkaistaan voimasuhteet.

Hallituksen kaatumisella olisi Soinin mielestä vakavat seuraukset Suomen kannalta.

– Siinä menisi kerralla viemäristä alas kilpailukykysopimuksen veroratkaisut, sote-uudistus maakuntamalleineen ja orastava talouskasvu, ulkoministeri kirjoittaa.

Soini kirjoittaa, että politiikassa pitää luottaa omaan tekemiseen. Hänen mukaansa kärsivällisyys ja pitkäjänteisyys tuo tulosta.

– Tuo tulevaisuudessakin. En antaudu.