Suuri junaryöstö Intiassa: Keskuspankin rahakuljetus varkaiden matkaan

Junassa oli mukana aseistettuja poliiseja, mutta he eivät kuulleet mitään epäilyttävää matkan aikana. Ryöstö havaittiin vasta kun juna oli saapunut määränpäähän ja pankin henkilökunta tuli hakemaan seteleitä.

Kuva: Rajat Gupta / EPA

Intiassa poliisit selvittävät junaryöstöä. Ryöstäjäjoukko sai saaliikseen noin 670 000 euroa käteistä junasta, joka kuljetti maan keskuspankin rahavaroja.

Ryöstäjät leikkasivat junavaunun kattoon reiän, jonka kautta he olivat päässeet käsiksi käteiseen. Ryöstö on tapahtunut jossain vaiheessa 300 kilometrin mittaisella matkalla, mutta se huomattiin vasta, kun juna saapui perille määränpäähänsä Chennain kaupunkiin Etelä-Intiassa.

Junavaunussa oli kaikkiaan 3,4 miljardia Intian rupiaa eli noin 45,6 miljoonaa euroa. Junassa oli mukana aseistettu poliisisaattue, joka istui seuraavassa vaunussa. Kukaan ei kuitenkaan havainnut mitään epäilyttävää matkan aikana.

Poliisi epäilee, että kuudesta kahdeksaan ryöstäjää on leikanut noin metrin kokoisen aukon junan kattoon hitsauslaitteella. He ottivat mukaansa niin paljon käteistä kuin pystyvät kantamaan. Ryöstäjien arvellaan paenneen samasta reiästä ja hypänneen sitten katolta saalis mukanaan.

Toisen epäilyn mukaan ryöstäjät olisivat piiloutuneet junaan valmiiksi ennen kuin vaunu lukittiin ennen kuljetusta maanantai-iltana, ja sitten leikanneen pakoreiän sisäkautta.

Poliisi etsii nyt junan reitiltä seteleitä, joiden avulla päästäisiin ryöstäjien jäljille.